L-am scanat cu Bosch KTS 570 versiunea 01/2011, nu știu ce este VAGCOM.
1) Se pare că vehiculul era într-o stare groaznică când a ajuns la atelier.
Galeria de admisie și corpul clapetei de accelerație principale erau semi-slăbite, filetul lor respectiv era decojit, iar ceea ce ei numesc clapete (cele patru valve fluture secundare) erau înfundate cu carbon negru gros și dur. De asemenea, îi lipsea un deflector al galeriei de admisie de pe chiulasă. Injectoarele, conductele de admisie și tijele supapelor erau, de asemenea, complet acoperite cu carbon negru, la fel ca și cele patru bujii, care, împreună cu cele patru bobine de aprindere, au fost recent înlocuite la reprezentanță și sunt originale VW.
Filtrul de ulei, la fel ca și filtrul de combustibil, erau cele originale care veneau cu mașina din fabrică. Presiunea combustibilului la presiune joasă nu a atins 3 bari, iar presiunea combustibilului la presiune înaltă nu a depășit 5 bari. În plus, avea practic toate codurile de eroare înregistrate.
2) A trebuit să înlocuim pompele de înaltă și joasă presiune, precum și regulatorul de presiune din rampă și senzorii de înaltă și joasă presiune și filtrul de combustibil. Cu acesta din urmă suntem într-o dilemă, deoarece am fost informați că a suferit 3 modificări de numere cu presiuni de suprapresiune diferite ale regulatorului de presiune, cuprinse între 6,0, 6,6 și 6,3 bar, cu numerele 1KO 201 051 C / K și respectiv E, deoarece acestea nu sunt disponibile în Mza am instalat unul Bosch care la noi nu funcționează corect, deoarece este marcat ca 6,4 bar, iar la testarea pe standul nostru și în vehicul, supapa de suprapresiune se deschide la 5,8 bar și se închide complet la 5 bar, oricum nu cred că are un impact atât de mare, la noi ar trebui să mențină o presiune constantă între 6,4 +- 0,2 bar, ceea ce ar da un interval între 6,2 și 6,6 bar, dar să nu scadă sub 5 bar, dar este ceea ce este disponibil. (Solicitare transmisă către Bosch, care a trimis-o înapoi în Brazilia)
Am înlocuit corpul clapetei de accelerație central, le-am deblocat pe celelalte și l-am instalat pe cel lipsă. Am făcut inserții metalice la galeria de admisie din plastic, am curățat injectoarele cu înlocuirea inelelor, inelelor O și a garniturilor galeriei și corpului clapetei de accelerație, în plus am rectificat bazele respective deoarece erau îndoite și am înlocuit și tuburile jojei de ulei și conductele de gaz. Am procedat la reglarea fluturilor cu Bosch KTS 570 și am efectuat testul senzorilor și actuatoarelor unde se mișcă vizual și sonor fluturii principali și secundari. Nu mi-a fost clar dacă reglează și cei 4 fluturi în raport cu cei principali.
La plecarea cu vehiculul și la întoarcere, bujiile erau complet negre (jocul era de 0,8 mm), pistonul care merge spre cama pompei de înaltă presiune nu era disponibil, prin urmare nu știm dacă este uzat.
Are 95.000 km.