Căutare MDM

Buletin

Problemă cu Subaru Forester pe GPL

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #34398 prin manual-mecanic
Problemă cu Subaru Forester GPL Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni; sunt aici pentru că am o problemă cu mașina mea, care are 75.000 km, iar ultimii 17.000 km au fost convertiți la GPL prin BRC.
La ralanti vibrează ca și cum ar vrea să se oprească, fie pe benzină, fie pe benzină. Un prieten mecanic care a conectat-o ​​la un computer de diagnosticare spune că probabil este o problemă internă cu chiulasa, supapele sau ceva similar. Spune că presiunea de admisie, care ar trebui să fie în jur de 700 psi, este la 400 psi.
Mașina merge lin la accelerare, fără pierderi de putere vizibile sau ceva de genul acesta, și mi s-au spus tot felul de lucruri: să verific imediat compresia motorului, să curăț galeria de admisie, corpul clapetei de accelerație, conexiunile etc. O voi duce la reprezentanța Subaru cât mai curând posibil, puțin nervos de ce ar putea găsi.

Am venit aici căutând un manual să văd dacă mă poate ajuta să curăț singur galeria de admisie. Știu una sau două din ce am învățat cu mașinile de acum 40 de ani, dar mașinile de azi m-au deranjat cu toată electronica aia... când era atât de ușor să reglezi punctele sau să cronometrezi motorul rotind distribuitorul ;)))

Salut tuturor și o mie de scuze pentru oportunismul meu.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #38086 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă: Problemă cu Subaru Forester GPL
Cred că vehiculul dumneavoastră are aceeași problemă ca majoritatea taxiurilor convertite la GPL cu marca BRC. Această marcă se caracterizează prin faptul că nu furnizează deloc benzină în timpul funcționării motorului. Există și altele, precum LandiRenzo, care injectează benzină în motor timp de câteva milisecunde din când în când. Acest lucru răcește și curăță scaunele supapelor și chiar chiulasele pistoanelor, prevenind uzura și asigurând o bună compresie. Aici, în Barcelona, ​​se recomandă (dacă aveți un sistem BRC) utilizarea unui aditiv, care vine cu un rezervor dozator, dar dacă doriți să economisiți bani, nu merită, în opinia mea. Soluția noastră la Mastertaxi este recondiționarea chiulasei și a scaunelor supapelor. Vizitați www.mastertaxi.com și sunați-ne; vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie, fără obligații

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #38088 prin manual-mecanic
Mulțumesc. Ceea ce sugerezi despre injectarea unei anumite cantități de benzină este exact ceea ce am avut în minte de când am aflat că este posibil; există o opțiune în programare, cred că se numește VRC, care îți permite să amesteci puțină benzină cu GPL-ul, cam 2 sau 3% din cantitatea de GPL determinată de ECU.
Sistemul de ulei al mașinii mele este o unitate Ferrosite BRC cu o garanție de doi ani și intenționez să-l menționez la următoarea revizie. Prefer asta în locul unui aditiv care nu are o reputație prea bună și, în plus, mașina mea nu este pe lista celor care au nevoie de el.
Până acum, problemele pe care le-am avut au fost rezolvate. Mai întâi, prin aerisirea sistemului de răcire, lucru pe care nu l-au făcut după instalare, ceea ce a cauzat o creștere a temperaturii din cauza lipsei de apă. Acest lucru a fost rezolvat după ce încălzitorul a funcționat la putere maximă o perioadă și apoi l-au reumplut. Problema nu a reapărut. Se pare că nu există prea multă experiență cu sistemele GPL.
Din fericire, nu au existat probleme de înțelegere sau ceva de genul acesta.
De la prima revizie, la 20.000 km de la instalare, sistemul GPL a funcționat bine, deși trepidațiile la relanti revin ocazional, dar cum nu conduc de obicei în oraș, m-am obișnuit cu el și nu-i dau prea multă importanță.
Au curățat conducta de admisie și au schimbat filtrul de GPL, și nu știu dacă au mai făcut ceva, dar acum merge mai bine și nu am mai avut probleme.

Deocamdată, adaug acest aditiv
www.motortech.es/epages/eb8678.sf/es_ES/...%22lm%202503-0001%22
Curăț scaunele supapelor cu benzină (jumătate din cât recomandă ei) și conduc cam 500 km cu benzină la fiecare 3 sau 4.000 km.
Mașina se îmbunătățește progresiv atunci când o lași să funcționeze pe benzină câteva sute de kilometri, iar când o treci înapoi pe benzină observi și că merge mai bine decât înainte.

Am condus cam 30.000 km cu GPL într-un an și până acum experiența - în afară de ce am menționat deja - este bună.
Vă mulțumim pentru interes.

Sunteți și reprezentanți ai BRC?
Înțeleg că Ferrosite nu permite francizaților săi să instaleze alte mărci.

Dacă vrei să-mi spui ceva, adresa mea de e-mail este

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #38089 prin manual-mecanic
Am fost primii instalatori BRC din zona Barcelonei, am reușit să instalăm peste 100 de unități într-un an, din păcate conducerea Ferrosite nu este... ei bine, nu merită.
În orice caz, continuăm să ne deservim clienții, deoarece componentele pot fi obținute în afara Spaniei, chiar mai ieftin decât dacă le-ar comanda de la distribuitorul spaniol.
Pe de altă parte, BRC trebuie să fie printre cele mai bune echipe, deși software-ul său este ceva mai vechi decât cel al lui Landirenzo.
Îți voi trimite niște informații, dar programul BRC pentru aplicarea combustibilului face ca economiile să fie neglijabile. Problema constă în milisecunde la anumite rotații și la fiecare număr de rotații (la anumite intervale).
Salutări.
Adresa mea de e-mail este

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 1 lună #50183 prin manual-mecanic
Salut tuturor, în primul rând, îmi cer scuze pentru timpul scurs. Vă voi povesti despre experiența mea cu Forester-ul din 2008 convertit la GPL:
1. Problemele de răcire au fost rezolvate prin curățarea radiatorului, care era înfundat și circula doar o cantitate minimă de lichid de răcire.

De asemenea, a fost important - și îl recomand - să se folosească lichidul de răcire special albastru recomandat de Subaru, care rezistă 220.000 km prima dată și 110.000 km la schimbările ulterioare.

Se pare că aripioarele radiatorului sunt atât de mici încât să nu fie nevoie de un radiator mai mare și necesită lichid de răcire special; în rest, se înfundă foarte ușor. Nu am mai avut probleme de răcire de atunci și am condus aproximativ 50.000 km, în timp ce înainte trebuia să schimb lichidul de răcire la fiecare 30.000 km, iar asta nu a împiedicat problema.

2. Cu 128.000 km la bord și după 70.000 km pe GPL, s-a spart o supapă. Drept urmare, motorul a fost reconstruit și au instalat supape speciale pentru GPL. De asemenea, au înlocuit scaunele supapelor, care erau într-o stare foarte proastă, iar supapele în sine nu erau la fel de proaste, cu excepția supapei de evacuare, care s-a rupt. Tacheții supapelor erau și ei defecți; li s-a spus că și-au pierdut jocul.

După lucrări, funcționează de minune; trage mai bine și funcționează mai bine ca nou.

Fiți atenți când convertiți anumite tipuri de motoare la GPL. Motorul trebuie să fie în stare perfectă, cu performanțe optime pe benzină, instalarea trebuie să fie foarte atentă, iar reglajul final este esențial.

Împărtășesc acest lucru pentru a fi la curent și pentru a vă mulțumi pentru ajutorul acordat la întrebările mele.