Bună ziua: În ceea ce privește mișcarea angrenajului arborelui, acesta nu are pană, dacă slăbești șurubul central ar trebui să se rotească fără a mișca arborele, tracțiunea pe care o făcea pana anterior se face prin simpla strângere a șurubului sau bolțului, acum testul de a rotiți motorul de două ori după punerea benzii nu se aplică la toate motoarele, revenind puțin la procedură când ai pus deja arborii fixi cu regula pe spate și pistonul #1 este la TDC, pinioanele de pe arborii ar trebui să fie deja slăbite, adică dacă le-ai fi scos (cred că asta am înțeles) cu scopul ca banda să fie întinsă între arborii, iar în mod regulat șurubul pe care Ford îl pune în mod regulat pe motor pentru a bloca arborele cotit este situat lângă poziția arborelui cotit în spatele motorului. Apropo, dacă rotești arborii fără să pui pistoanele la jumătatea cursei, riști să îndoi supapele, odată ce banda este pusă și strânsă. Și chiar și arborii ficși trebuie să strângi șuruburile angrenajelor arborelui, dacă îmi amintesc bine arborii au formă hexagonală pentru a folosi o cheie și astfel să-i strângi, altfel îi poți rupe. Dacă ai altă întrebare, spune-mi.