Salut prieteni, am avut o problemă cu un Peugeot 806 pe benzină. Ambreiajul a început să patineze și aveam de gând să-l schimb pentru că deja ajunsese la aproape 200.000 km. Majoritatea kilometrilor au fost pe drumuri de țară și autostrăzi, deci ambreiajul nu putea fi prea deteriorat.
Înainte de a-l schimba, am verificat întâmplător maneta cutiei de viteze și am văzut că era strânsă, nu mergea deloc înainte, iar cablul ambreiajului era întins, ca și cum aș fi apăsat ceva pe pedală.
Am înlocuit cablul ambreiajului și problema s-a rezolvat.
Concluzie: Cablurile ambreiajului cu recuperare automată se cedează uneori, iar schimbarea unui cablu nu este același lucru cu schimbarea ambreiajului.
Cablurile vechi, care trebuiau reglate, aveau defectul că atunci când ambreiajul se uza, pedala cobora și nu se decupla corect, ceea ce uneori provoca scrâșnirea angrenajelor. Acest lucru se rezolva prin reajustarea lor și strângerea piuliței de blocare.
Cablurile moderne, care recuperează uzura cu un sistem cu arc și bilă, se cedează și rămân întinse, provocând uzura mai rapidă sau patinarea discului ambreiajului, iar noi credem că este o altă defecțiune.
Personal, prefer un cablu reglabil manual sau un ambreiaj hidraulic.
Împărtășesc acest subiect în caz că te poate ajuta cu orice probleme legate de aceste tipuri de cabluri.
Cu cele mai bune urări.