Căutare MDM

Buletin

Cum repar motorul dacă nu pot obține un manual

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32271 prin manual-mecanic
Salut tuturor!
Trebuie să repar motorul unor tractoare agricole vechi pe care le am și am căutat, dar nu găsesc manualele nicăieri.
Unul este un Fiat 655C, iar celălalt este un Fiat OM 50C; ambele sunt pe șenile. Mă gândeam să pun poate un reper pe un șurub de chiulasă, de exemplu, să-l slăbesc puțin și apoi să-l strâng la loc până la reper cu o cheie dinamometrică. În felul acesta, pot găsi cuplul corect. Probabil mă gândesc mult la asta. Sau știe cineva vreun truc pentru repararea motoarelor vechi, pentru care este foarte greu să găsești manuale de atelier? Vă mulțumesc tuturor anticipat!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32273 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Cum repar motorul dacă nu pot obține un manual
O metodă bună de a strânge șuruburile chiulasei atunci când cuplul este necunoscut este să aplici 1 kg/m pentru fiecare milimetru de diametru al șurubului.
Nu am folosit personal această tehnică, dar un mecanic bătrân mi-a spus că era folosită cu ani în urmă pentru a strânge chiulasele la mașinile de curse.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32282 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Cum repar motorul dacă nu pot obține un manual
Cuplul de strângere poate fi calculat în funcție de lungimea șurubului, grosime și material. Există un tabel pe internet, dar nu este atât de complicat să-l deduci logic. În general, la motoarele pe benzină cu cilindree normală, strângerea este în jur de 70 de livre și 120 de livre.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32288 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult!
S-ar aplica acest lucru și șuruburilor de la piciorul bielei și la rulmenții axului culbutorului?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32294 prin manual-mecanic
Da, este un prieten pentru toate tipurile de șuruburi, ei bine, cuplul maxim pe care îl vor avea înainte de forfecare va depinde de acești trei factori, caută tabelele, pune în Google tabelul cu cupluri de strângere sau tabelul cu cupluri pentru șuruburi și va apărea ceva.