Căutare MDM

Buletin

COMANDĂ BUJIURI FORD KA 98

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30509 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: COMANDĂ BUJIURI FORD KA 98
OK, am înțeles... Am înțeles ce ziceam de Fusca, dar știai că această mașină clasică a fost proiectată de un om (ca să spun blând) care a provocat genocid în secolul XX și care se numea Adolf Hitler... Ce aștepți de la o persoană ca asta?... Ei bine, face totul invers, doar ca să fie contrar.

Dar la 13 ani, încă mai am ordinea „standard” a bujiilor (care este ordinea cilindrilor): 1-3-4-2, și până când un inginer de la Ferrari, Maclaren sau Redbull nu-mi spune altceva... Îți spun asta pentru că am un Ford Fiesta și sistemul de aprindere este același ca la Ford Ka despre care a pomenit Leandro H.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30510 prin manual-mecanic
Salutări, ordinea de aprindere la un motor cu 4 cilindri este în mod normal 1,3,4,2 (cu excepția anumitor cazuri precum Beetle), deși motorul este aranjat liniar 1,2,3,4 secvența de aprindere nu este, în cazul lui Ka are două bobine integrate într-o singură piesă, numite de exemplu bobina A și B, acestea sunt întotdeauna activate în secvența A,B,A,B,A,B... acum conexiunea cablurilor bujiei la bobina A este 1 și 4, iar în B este 2-3, astfel încât secvența 1,3,4,2 este îndeplinită. Pentru a afla care este bobina A sau B încercați să măsurați rezistența acesteia acolo unde merg cablurile conectate, unde obțineți o citire a impedanței care este una dintre bobine.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30640 prin manual-mecanic
APRECIEZ FOARTE MULT INFORMAȚIILE PRIMITE ȘI MĂ MURESC CĂ FORD KA FUNCȚIONEAZĂ PERFECT. AM LUAT SOLUȚIA DE LA CINEVA CARE A COMENTAT CEVA FOARTE SIMPLU, CUM AR FI TESTAREA CABLURILOR CU BATERIA DECONECTATĂ ȘI SIMPLUL DETALIU DE A APĂSA PINII DE PE SPATELE BUJEI (ALE INJECTOARELOR).
TE FELICITEZ DIN FOARTE PENTRU DETALIUL OFERIT.
NU DOAR CU CARE M-AI AJUTAT, DAR M-AI ECONOMISIT O
SUMĂ MAI DECÂT SEMNIFICATIVĂ BUGETATĂ ÎNTR-UN ATELIER DE DIAGNOSTICĂ ELECTRONICĂ
. O MARE ÎMBRĂȚIȘARE