Căutare MDM

Buletin

Cum se instalează un indicator de temperatură a motorului

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #29684 prin manual-mecanic
Vreau să instalez un vitezometru într-un Opel Zafira din 2007, care nu a venit cu unul din fabrică. Are doar un martor luminos de avarie. Mă tem că se va defecta computerul de bord al mașinii când voi lucra la el.
A instalat cineva unul și mă poate sfătui cu privire la pașii de urmat?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #29711 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Cum se instalează un indicator de temperatură a motorului
Nu este complicat; există două versiuni, una electrică și una mecanică. Sunt doar nume diferite, nu vă faceți griji. Trebuie să găsiți un loc pe motor unde puteți face o conexiune la circuitul de apă pentru a-l instala. Ar trebui să fie în contact cu apa, ideal înainte de termostat, pentru o citire precisă. Instrucțiunile electrice sunt tipărite în interiorul cutiilor acestor componente, deci nu este nimic ieșit din comun. Nu veți deteriora computerul vehiculului atâta timp cât instalarea este complet independentă de sistemul original; nu veți avea nicio problemă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #29741 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Cum se instalează un indicator de temperatură a motorului
În primul rând, mulțumesc pentru răspuns, Kikemec. Apoi, de unde am cumpărat eu contorul, mi-au spus că se montează pe blocul motor, pe unul dintre șuruburile acestuia. Și, așa cum am menționat mai devreme, nu știu ce cabluri de tensiune să folosesc care să nu deterioreze ECU-ul. Și nu înțeleg ce vrei să spui prin „instalarea fiind complet independentă de instalarea originală”.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #29757 prin manual-mecanic
Dacă ți-au spus că există un șurub în bloc, scoate-l, verifică dacă ai apă și apoi pune indicatorul acolo. În ceea ce privește firele de tensiune pe care le-ai menționat, va depinde de tensiunea indicatorului pe care l-ai cumpărat. Dacă este de 12 volți, cel mai bine este să treci un fir direct de la baterie sau, în caz contrar, de la un comutator de aprindere, astfel încât să se oprească imediat când scoți cheia. Celălalt fir este doar o masă; îl poți conecta la șasiu, ceea ce este recomandat. Instalarea independentă înseamnă că îți treci propriile fire și nu te conectezi la firele existente ale vehiculului. În orice caz, atâta timp cât nu te conectezi la niciun senzor, nu vei avea probleme.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #31415 prin manual-mecanic
Cum instalez un indicator de temperatură pe un Fiat Palio 1.3 din 1997?