Căutare MDM

Buletin

ZGOMOT LA ADMISIE LA FORD FOCUS TDCI 1.8 ¿EGR?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29439 prin manual-mecanic
SALUT PRIETENI:

TATĂL MEU ARE UN FORD FOCUS 1.8 TDCI DIN 2003 CARE MĂ DĂ CU AMĂRĂCIUNE...

SE DOVEDEȘTE CĂ DUPĂ CE A CEDAT DISTRIBUȚIA AM PUS UN MOTOR LA MÂNA A DOUA ȘI A DUS UN AN ACUM. SCOATE UN ZGOMOT DE CA ȘI CUM AR FI UN RULMENT GRIPAT, DAR CARE A FOST SURPRIZA MEA CÂND AM ÎNCEPUT SĂ DEMONTEZ:
PĂI, ODATĂ CE INTERCOOLERUL A FOST DEMONTAT, MI-AM REALIZAT CĂ GALERIA DE ADMISIE CÂND ACCELEREZI NU DOAR SE URGE, DAR DIN CÂND SUFLĂ ȘI ACESTA ESTE ZGOMOTUL, CARE MI S-A PĂRAT A FI UN RULMENT GRIPAT
ȘI ÎNTREBAREA MEA ESTE:
ȘTIE CINEVA CE SE ÎNTÂMPLĂ? ARE VREODATĂ LEGĂTURĂ CU EGR-UL?

VĂ MULȚUMESC, TOVAȘI, ANTICIPAT PENTRU ÎNȚELEPCIUNE ȘI ÎNȚELEGERE.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29451 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: ZGOMOT LA ADMISIE LA FORD FOCUS TDCI 1.8 ¿EGR?
Bună ziua, ce mai faci?
Cred că ar putea fi o problemă cu scurgerile din camera de ardere la unii dintre cilindri, așa că recomand să efectuați un test de presiune pe fiecare cilindru. Scoateți fiecare bujie incandescentă și introduceți o presiune a aerului de aproximativ 1 bar cu pistonul în punctul mort superior pe cursa de compresie. Simțiți dacă există scurgeri spre galeria de admisie și o diferență vizibilă între cilindri pentru a detecta o posibilă scurgere la supape.
Mult succes...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29499 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: ZGOMOT LA ADMISIE LA FORD FOCUS TDCI 1.8 ¿EGR?
Cred că acolo se îndreaptă lucrurile. Nu poți fi departe de situație. Dacă supapele de evacuare nu se închid, de ce ar putea fi? Și de ce nu se închide mereu? La turații mici, nu se observă. Ar putea avea legătură cu distribuția variabilă a supapelor?

Mulțumesc încă o dată.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29508 prin manual-mecanic
sipilis poate avea legătură cu distribuția deschisă, dar se poate întâmpla și ca o anumită supapă de admisie să nu se închidă așa cum ar trebui și să rămână deschisă în timpul compresiei, ceea ce provoacă explozii prin admisie, un alt lucru este că debitmetrul sau unul dintre vacuumfon este în stare proastă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 7 luni #29655 prin manual-mecanic
Cred că e mai degrabă vorba de ultima variantă pentru că am demontat distribuția și capacul culbutorilor și în principiu totul e corect, dar unul dintre solenoizi scoate un zgomot despre care nu știu dacă e normal, așa că o să încep să investighez acolo.