Salut prieteni, am o problemă cu două vehicule și cred că este o problemă cu ambreiajul în ambele cazuri. Sper că îmi puteți oferi o soluție în afară de înlocuirea acestuia.
Atât la un 806, cât și la un Megane, când urcăm pantele, motorul uneori se turează mai tare, dar nu crește viteza.
La Megane, inițial am atribuit-o faptului că pompa aspira aer, dar acum, când fac asta, am verificat mai multe detalii și la 806.
Singurul moment în care accelerez și nu cresc viteza este în treapta a patra, pe pante abrupte și fără ca mașina să meargă înainte. Dacă schimb în treapta a treia și apăs accelerația, turațiile cresc și viteza crește.
La ambele mașini, cu mașina staționară, dacă schimb în treapta întâi și eliberez ambreiajul cu frâna apăsată, motorul se oprește (fără patinaj al ambreiajului).
Înțeleg că în treapta a patra, turațiile cresc, dar viteza nu crește, deoarece, fiind o treaptă mai mare, ambreiajul trebuie să aplice mai multă forță și patinează. Știu că soluția ideală este înlocuirea ambreiajului (dacă este o defecțiune a ambreiajului).
Întrebarea mea este dacă defectul se datorează faptului că arcul butucului cedează sau discul este cumva uns?
Dacă este din cauza ungerii discului, presupun că nu poți folosi mașini de spălat cu presiune pentru a-l curăța, deoarece asta ar spăla rulmenții și i-ar deteriora.
Dacă este din cauză că arcurile butucului pierd tensiune, există o modalitate de a da pedalei o cursă mai mare pentru a-i prelungi puțin durata de viață sau poate crezi că este altceva și nu ambreiajul? Mulțumesc anticipat!