Căutare MDM

Buletin

Problemă cu ambreiajul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28718 prin manual-mecanic
Problemă ambreiaj Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, am o problemă cu două vehicule și cred că este o problemă cu ambreiajul în ambele cazuri. Sper că îmi puteți oferi o soluție în afară de înlocuirea acestuia.
Atât la un 806, cât și la un Megane, când urcăm pantele, motorul uneori se turează mai tare, dar nu crește viteza.
La Megane, inițial am atribuit-o faptului că pompa aspira aer, dar acum, când fac asta, am verificat mai multe detalii și la 806.

Singurul moment în care accelerez și nu cresc viteza este în treapta a patra, pe pante abrupte și fără ca mașina să meargă înainte. Dacă schimb în treapta a treia și apăs accelerația, turațiile cresc și viteza crește.
La ambele mașini, cu mașina staționară, dacă schimb în treapta întâi și eliberez ambreiajul cu frâna apăsată, motorul se oprește (fără patinaj al ambreiajului).

Înțeleg că în treapta a patra, turațiile cresc, dar viteza nu crește, deoarece, fiind o treaptă mai mare, ambreiajul trebuie să aplice mai multă forță și patinează. Știu că soluția ideală este înlocuirea ambreiajului (dacă este o defecțiune a ambreiajului).

Întrebarea mea este dacă defectul se datorează faptului că arcul butucului cedează sau discul este cumva uns?

Dacă este din cauza ungerii discului, presupun că nu poți folosi mașini de spălat cu presiune pentru a-l curăța, deoarece asta ar spăla rulmenții și i-ar deteriora.

Dacă este din cauză că arcurile butucului pierd tensiune, există o modalitate de a da pedalei o cursă mai mare pentru a-i prelungi puțin durata de viață sau poate crezi că este altceva și nu ambreiajul? Mulțumesc anticipat!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28720 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă ambreiaj
Salut prietene, sunt mecanic și îți pot spune că problema este din cauza uzurii discului. Dacă ar fi arcurile, ar smuci când apeși ambreiajul sau când mașina începe să meargă înainte.
Este doar uzură a discului, iar dacă ar fi placa de presiune sau presa, ar patina mereu. Acest lucru se va întâmpla și în viitor dacă discul se uzează în continuare. Este întotdeauna recomandabil să înlocuiești întregul ansamblu (presa, disc, rolă).

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28745 prin manual-mecanic
Se pare că sunt începător. Am apăsat butonul de mulțumire, dar nu am fost pentru a mulțumi persoanei care mi-a răspuns, ci mai degrabă pentru a-i mulțumi persoanei care mi-a răspuns.
Rubén, mulțumesc pentru răspuns. Înțeleg că e timpul să înlocuiesc ambele ansambluri de ambreiaj.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28747 prin manual-mecanic
Novice sau nu, suntem aici să te ajutăm și într-adevăr cum spune Ruben, acel simptom este un disc de ambreiaj uzat, dar schimbarea ansamblului îți asigură munca, deoarece uneori clienții vin peste o lună pentru că s-a stricat și acum e vina presei dar vor garanția lor. Ei bine, nu mai e nimic de făcut decât să schimbi kitul de ambreiaj, reglajul e doar pentru pedală și nimic altceva dacă discul e uzat nu e nimic de făcut, și niciodată nu se pune apă în ansamblu sub presiune, asta nu se face hahahahaha, e inutil doar să te ude când trebuie să-l scoți și să termini de omorât discul și rulmentul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28772 prin manual-mecanic
Cristian, mulțumesc și ție pentru răspuns. Ei bine, știu că trebuie să le schimb:( , să vedem dacă rezistă până la sărbători.