Căutare MDM

Buletin

catalizator înfundat

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni - Acum 13 ani și 11 luni #27935 prin manual-mecanic
Convertor catalitic înfundat Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, pot face ceva în privința catalizatorului înfundat? Să-l curăț, să-i fac o mică gaură
sau altceva. Din moment ce cred că e scump să montez unul nou și, dacă e posibil, cum pot face asta? Mașina este o Laguna 2000.i din 1995, benzină, 115 CP.
Ultima editare: acum 13 ani și 11 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #27946 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Convertor catalitic înfundat
Da, de obicei este o piesă scumpă. Am un Volvo S 70 și nu era înfundat, dar supapa ceramică s-a slăbit și făcea mult zgomot. Am dat-o jos, am tăiat-o, am scos supapa ceramică și apoi am sudat-o din nou. Nu știu dacă voi trece ITP-ul mai târziu, dar cred că nu-mi va da probleme până în ianuarie, atâta timp cât țin mașina destul de caldă, pentru că de fapt este un motor Safran cu doi senzori Landas, iar aceștia nu dau nicio eroare.
Sper că mesajul meu vă ajută. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28055 prin manual-mecanic
Înainte de a demonta convertorul catalitic, faceți următoarele: ieșiți pe șosea și conduceți la turații mari timp de 4 sau 5 km într-o treaptă mică de viteză, astfel încât convertorul catalitic să se înroșească. După ce ați parcurs cei cinci km, conduceți 2 sau 3 km normal și faceți din nou testul.
În acest fel, toate reziduurile din convertorul catalitic sunt arse și ies prin evacuare. În mod normal, convertoarele catalitice se înfundă din cauza condusului excesiv în oraș și nu există suficient timp pentru ca convertorul catalitic să atingă o temperatură suficientă. Convertorul catalitic începe să funcționeze la 300 de grade Celsius.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28058 prin manual-mecanic
Dacă vrei să-l scoți, pur și simplu taie-l și sudează un tub, nimic complicat, dar gazele vor ieși prin acoperiș când îți vor verifica gazele și oricum va trebui să-l înlocuiești, așa că cheltuiește banii și schimbă-l în schimb.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28059 prin manual-mecanic
Dacă este vorba de un Reno care are convertorul catalitic montat pe galeria de admisie, îl poți tăia, să pui un tub și să cumperi un convertor catalitic alternativ, care nu este scump, și să-l pui mai jos. De asemenea, îl poți rupe și să scoți ceramica pentru a nu suda tubul.