Căutare MDM

Buletin

INSTABILITATE

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #26874 prin manual-mecanic
RALANTI INSTABIL Publicat de manual-mecanica
Am un Suzuki Baleno an 96, injecție 1.8 121 cai putere, are o problemă la ralanti de un an pe care niciun mecanic nu știe să o repare, urcă singură până la aproape 3000 rpm când este în punct mort, coboară doar dacă ating accelerația și accelerez puțin, dacă nu rămâne la turații fixe, mi se întâmplă și mie uneori să fiu în treaptă eliberez accelerația și mașina continuă să accelereze singură fără să apăs vreo pedală, mașina merge singură, trebuie să apăs ușor accelerația și recapăt controlul și în final, când mă duc să iau mașina după ce am stat o vreme oprit, în cabină observ un ușor miros de benzină, nu am observat un consum mai mare decât de obicei, deci trebuie să fie o pierdere mică, dar mă îngrijorează, ei bine, vedeți voi, un Suzuki care are 300.000 de kilometri care moare, aș aprecia dacă cineva m-ar putea ajuta cu problema la ralanti pentru că este foarte greu de condus în aceste condiții. Nu cred că mecanicii au prea mult interes să repare vehiculul și pur și simplu trec pe acolo și îl scot din uz, dar este singurul pe care îl am și nu pot cumpăra altul. Ți-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ai putea explica ce verificări pot face pentru a verifica înainte de a-l duce înapoi la service (nu știu prea multe despre mecanică, aș avea nevoie de un videoclip sau un manual). MULȚUMESC MULT oricui mă poate ajuta.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #26878 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: RALANTI INSTABIL
Salut Cigsala.
Verifică cablul care transmite semnalul de la pedală la accelerație. Ar putea fi blocat în teacă din cauza unui defect sau a unei uscăciuni. Cred că asta e tot. Mult succes,
Miguel.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #26880 prin manual-mecanic
Dacă e cablul de accelerație, așa cum se pare din simptom, nu-mi vine să cred că niciun mecanic nu a descoperit problema. Dacă nu e cablul, verifică dacă motorul de control al turației de mers în gol și corpul clapetei de accelerație sunt complet curate. Având în vedere kilometrajul pe care îl menționezi, trebuie să fie pline de reziduuri de carbon și ulei dacă nu au fost curățate în încercarea de a remedia această defecțiune. Dacă cablul este în regulă și motorul și corpul clapetei de accelerație sunt curate, ar trebui să efectuezi testul corespunzător pe acest motor de control al turației de mers în gol pentru a exclude o funcționare defectuoasă sau intermitentă. În unele cazuri, demontarea, curățarea și reasamblarea rezolvă problema pe care o descrii. Sper că ți-a fost de ajutor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #26890 prin manual-mecanic
Sunt de acord cu amândoi, uneori mecanicii au tendința să dea vina pe senzori și piese electrice și să omită cele mai evidente, din acest motiv ar putea fi vinovatul, ei bine, cum spune OBDII, ar putea fi o problemă de murdărie fie în corpul de admisie, fie în supapa de mers în gol, acum lipsește un detaliu, nu ne-ați spus ce au verificat deja pentru dvs., acea informație este importantă, trebuie să verificați și dacă IAC-ul este în stare bună.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 săptămâni #26891 prin manual-mecanic

kikemec a scris: Sunt de acord cu amândoi, uneori mecanicii tind să dea vina pe senzori și piese electrice și să omită cele mai evidente, din acest motiv ar putea fi vinovatul, ei bine, deoarece OBDII spune că ar putea fi o problemă de murdărie fie în corpul de admisie, fie în supapa de mers în gol în sine, acum lipsește un detaliu, nu ne-ați spus ce au verificat deja pentru dvs., acea informație este importantă, trebuie să verificați și dacă IAC-ul este în stare bună.

Mecanicii pur și simplu nu pot găsi defectul sau nu sunt interesați. Apropo, vă rog să-mi spuneți ceva despre mirosul de benzină din habitaclu. Vă rog insistent să-mi spuneți dacă există un videoclip pe care îl pot înțelege ca să mă ajute să-mi dau seama cum să curăț clapeta de accelerație sau să verific cablul de accelerație. Am cam lipsă de mecanică. MULȚUMIRI VEȘNICE.