Căutare MDM

Buletin

Rectificarea chiulasei unui Renault Megane 1.9 dti 2001

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26528 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Rectificarea chiulasei unui Renault Megane 1.9 dti 2001
Hei frate, păi te ajut eu dacă tot nu rezolvă problema, specialitatea mea și atelierul meu este dedicat mecanicii pure Renault, camera aceea trebuie doar curățată, în mod normal se curăță cu șmirghel sau o perie de sârmă pentru o bormașină deoarece cureaua de distribuție este slăbită, nu este necesar să aplatizezi sau să șlefuiești chiulasa, asta se face doar în caz de supraîncălzire extremă în care mașina continuă să funcționeze dar cu probleme de supraîncălzire, acum doar curăță bine camera, îndepărtează excesul de carbon, șlefuiește sau așează supapele și schimbă garniturile de cauciuc sau de supape pentru a monta kitul de distribuție. Dacă este vorba de 16 supape vei avea nevoie de o unealtă care este un pătrat care ține arborii cu came în poziție, prietene, sper că te-am ajutat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26566 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Rectificarea chiulasei unui Renault Megane 1.9 dti 2001
Acum totul e rezolvat. Până la urmă, se vor ocupa ei de șlefuire, pentru că prețul pe care îl cer nu e foarte mare (cam 25 de euro). Asta mă scutește de niște griji, pentru că am fost cam ocupat cu cursurile în ultima vreme. M-am uitat deja la ea azi dimineață și arată bine. Am și decarbonizat-o, așa că o vor lăsa ca nouă. După aceea, tot ce mai rămâne este să comanzi un kit de distribuție și apoi să o montezi. Cu cele mai bune gânduri și mulțumesc pentru răspunsuri!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26651 prin manual-mecanic
Ei bine, când există probleme de sincronizare cu chiulasele de 1.9 dci (injecție directă), acestea îndoaie supapele, care trebuie înlocuite. Trebuie însă să te uiți și la pistoane, care sunt marcate cu marcajul chiulasei, deoarece și acestea trebuie înlocuite atunci când se deteriorează.
Singurul lucru care trebuie făcut este să planifici chiulasa. Dacă trebuie să înlocuiești ghidajele supapelor, deoarece acestea se înlocuiesc prin aplicarea de căldură. Chiulasa se dilată, ghidajele se scot, se instalează cele noi, introduse anterior la rece, iar odată instalate, chiulasa este lăsată să se răcească singură. Deoarece s-a aplicat căldură, lucrul corect de făcut este să planifici chiulasa pentru a corecta deformările de temperatură. De altfel, acest tip de motor are o garnitură multi-lamelară, iar suprafața chiulasei trebuie să fie oglindă.
Dacă am montat chiulasa la suprafață, ceea ce am scos din chiulasă necesită coborârea scaunului supapelor, astfel încât supapele să își mențină înălțimea față de planul chiulasei. Dacă atingem scaunele, reglajul supapei se va modifica, ceea ce trebuie corectat folosind plăcuțe de reglare sau înlocuind supapa dacă nu are plăcuțe sau discuri. În cele din urmă, și foarte important, dacă chiulasele cu injecție directă sunt montate aparent, verificați proeminența injectorului față de planul chiulasei. Când este montată aparent, aceasta iese mai mult în afară, rezultând o atomizare inadecvată a combustibilului. Prin urmare, trebuie instalată o garnitură de injector mai groasă pentru a o ascunde și astfel a obține o ardere corectă a combustibilului. Cu cele mai bune urări.