Salutări tuturor, dragi colegi mecanici. Sunt aici pentru o consultație în legătură cu următoarea problemă. Se pare că mamei mele i s-a stricat cureaua de distribuție zilele trecute. Problema a apărut deoarece cureaua auxiliară nu a fost schimbată la timp și a început să se rupă. Din păcate, o parte din ea s-a înfășurat pe fulia arborelui cotit, rupând câțiva dinți de pe cureaua de distribuție. După câteva zile de demontare a pompei de injecție, a sistemului de răcire, a curelei de distribuție și a colectoarelor, am reușit să demontez chiulasa. Lucrurile nu arătau atât de rău pe cât mă așteptam și, se pare, au îndoit doar câteva supape de admisie, cilindrii 1 și 4. Cu chiulasa în mână, am dus-o la un atelier de rectificare a chiulaselor. Mi-au dat o ofertă de preț și, după câteva discuții cu atelierul în cauză, prețul a ajuns la aproximativ 300 de euro. Dar știți, în aceste vremuri, trebuie să economisiți cât mai mult posibil. Și aici vine întrebarea mea. I-am spus tipului de la service, ca să economisesc niște bani, că pot rectifica eu însumi supapele și scaunul (știi, cu pastă de șlefuit și o ventuză pe supape). Dar tipul s-a referit la „rectificarea întregii chiulase”. Și nu sunt complet sigur ce vrea să spună. Crezi că vorbește despre rectificarea întregii chiulase, pe lângă supape, sau doar despre curățarea chiulasei și rectificarea supapelor? Dacă întreaga chiulasă este rectificată, cum fac asta? Întreb asta pentru că vreau să economisesc bani, dar nu vreau să agravez și mai mult o problemă pe care aș putea-o cauza. Oricum, aș aprecia orice sfat despre cum să „rectiflic” o chiulasă întreagă. Mulțumesc că ți-ai făcut timp să citești cazul meu. Cu cele mai bune gânduri.