Căutare MDM

Buletin

Rectificarea chiulasei unui Renault Megane 1.9 dti 2001

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26472 prin manual-mecanic
Salutări tuturor, dragi colegi mecanici. Sunt aici pentru o consultație în legătură cu următoarea problemă. Se pare că mamei mele i s-a stricat cureaua de distribuție zilele trecute. Problema a apărut deoarece cureaua auxiliară nu a fost schimbată la timp și a început să se rupă. Din păcate, o parte din ea s-a înfășurat pe fulia arborelui cotit, rupând câțiva dinți de pe cureaua de distribuție. După câteva zile de demontare a pompei de injecție, a sistemului de răcire, a curelei de distribuție și a colectoarelor, am reușit să demontez chiulasa. Lucrurile nu arătau atât de rău pe cât mă așteptam și, se pare, au îndoit doar câteva supape de admisie, cilindrii 1 și 4. Cu chiulasa în mână, am dus-o la un atelier de rectificare a chiulaselor. Mi-au dat o ofertă de preț și, după câteva discuții cu atelierul în cauză, prețul a ajuns la aproximativ 300 de euro. Dar știți, în aceste vremuri, trebuie să economisiți cât mai mult posibil. Și aici vine întrebarea mea. I-am spus tipului de la service, ca să economisesc niște bani, că pot rectifica eu însumi supapele și scaunul (știi, cu pastă de șlefuit și o ventuză pe supape). Dar tipul s-a referit la „rectificarea întregii chiulase”. Și nu sunt complet sigur ce vrea să spună. Crezi că vorbește despre rectificarea întregii chiulase, pe lângă supape, sau doar despre curățarea chiulasei și rectificarea supapelor? Dacă întreaga chiulasă este rectificată, cum fac asta? Întreb asta pentru că vreau să economisesc bani, dar nu vreau să agravez și mai mult o problemă pe care aș putea-o cauza. Oricum, aș aprecia orice sfat despre cum să „rectiflic” o chiulasă întreagă. Mulțumesc că ți-ai făcut timp să citești cazul meu. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26478 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Rectificarea chiulasei unui Renault Megane 1.9 dti 2001
Salut Legolas, mecanicul tău vrea să spună că pe lângă șlefuirea supapelor, ar trebui să perieze și suprafața plană. Asta nu are sens dacă vehiculul nu s-a supraîncălzit. Ca să fiu sincer, noi, mecanicii, din motive de garanție și siguranță în munca noastră, preferăm să facem chiulasa completă, deoarece este deja afară. Asta generează o cheltuială suplimentară, dar asigură și siguranță completă în timpul asamblării. Desigur, dacă problema este de a respecta bugetul și dacă ești sigur că motorul nu s-a supraîncălzit, nu este garantat. Cu cele mai bune gânduri, prietene!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună - Acum 14 ani și 1 lună #26480 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Rectificarea chiulasei unui Renault Megane 1.9 dti 2001
Bună ziua, înainte de rectificare, verificați starea ghidajelor supapelor deoarece acestea se deformează de obicei când supapele sunt răsucite. Nu cred că fața plană este deformată. Chiulasa este deformată când garnitura este arsă. Sper că contribuția mea este utilă. Cu respect.
Ultima editare: acum 14 ani și 1 lună de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26504 prin manual-mecanic
Salut legolas7771.
Un scândură este rindeluit atunci când este îndoit. Se verifică cu o riglă specială pentru planeitate. Dacă nu este îndoit, nu ar trebui rindeluit deoarece i-ar reduce durata de viață utilă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu o mașină specială sau un planimetru care poate fi manipulat cu pânză abrazivă. Cel mai bine este să verificați scândura. Mult succes,
Miguel.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26524 prin manual-mecanic
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Ca răspuns la Vilicich, da, ghidajele supapelor au trebuit înlocuite, pe lângă rindeluirea chiulasei, reglarea supapelor, înlocuirea celor două supape îndoite, schimbarea garniturilor și achiziționarea unei garnituri noi pentru chiulasă etc. De aceea, estimarea mea a fost de peste 300 de euro. Chiulasa nu s-a supraîncălzit, sunt sigur de asta, așa că nu cred că va trebui să rectific chiulasa, așa cum ai spus. Voi rectifica supapele și scaunele și voi curăța partea plată a chiulasei, dar fără a șlefui sau a tăia nimic. Cred că după asta o vor rindelui și vor termina de asamblat. Când o voi avea gata de reasamblare, vă voi anunța cum a decurs totul. Încă o dată vă mulțumesc pentru atenție. Cu cele mai bune gânduri.