Căutare MDM

Buletin

Am o problemă cu sistemul de răcire.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 4 luni #2619 prin manual-mecanic
Am o problemă cu sistemul de răcire. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, mă poate ajuta cineva? Am o problemă cu sistemul de răcire al mașinii mele. Antigelul se descarcă foarte repede și ventilatoarele încep să se încălzească. Dacă funcționează bine, antigelul nu durează foarte mult și nu există nicio urmă de ulei în rezervorul de antigel. Ce ar putea fi? Dacă cineva m-ar putea ajuta, aș fi foarte recunoscător, deoarece vreau foarte mult să învăț totul despre mecanică. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 4 luni #2626 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Am o problemă cu sistemul de răcire
Asigură-te că nu există o scurgere de lichid pe undeva.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 4 luni - Acum 17 ani și 4 luni #2628 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Am o problemă cu sistemul de răcire
Faptul că aveți o scurgere este destul de clar; antigelul nu „dispare pur și simplu”. Acum, cheia este să aflați de unde se scurge.

Mai întâi, examinați toate țevile și furtunurile pentru urme de antigel evaporat. Aceste urme arată ca niște umflături sau cruste de culoarea antigelului. Dacă nu găsiți nimic cu ochiul liber, va trebui să faceți o unealtă destul de simplă.

Unealta constă dintr-un dop de plută sau cauciuc care poate fi apăsat în vasul de expansiune. Acest dop ar trebui să aibă o gaură mică prin care veți împinge aer sub presiune (ATENȚIE, NICIODATĂ LA O PRESIUNE MAI MULTĂ DE 1 BAR).

După ce unealta este fabricată și cu motorul oprit și rece, introduceți unealta în locul capacului vasului de expansiune și împingeți aerul. Aerul va forța lichidul să-și caute drumul afară și veți detecta imediat scurgerea, deoarece antigelul rece nu se evaporă.

Dacă antigelul nu curge nicăieri, scurgerea ar putea fi chiar în capacul vasului de expansiune, care nu menține presiunea, provocând fierberea și scurgerea apei. Sau, în cel mai rău caz, ar putea fi o scurgere la garnitura chiulasei, ceea ce ar cauza scurgerea fluidului în cilindri. În acest caz, motorul ar avea rateuri la ralanti, iar sistemul de răcire ar acumula o presiune enormă. Antigelul ar conține, de asemenea, depozite de carbon negru.

Cu cele mai bune gânduri.
Ultima editare: acum 17 ani și 4 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 4 luni #2630 prin manual-mecanic
Cu siguranță, cu un analizor de scurgeri, îl conectezi în locul capacului radiatorului și pui 15 psi și observi pe unde iese antigelul; este important să verifici și culoarea fumului, o culoare cu o nuanță albă ar indica faptul că antigelul trece în camera de ardere și de aceea pierzi antigel, în acest caz ar putea fi garnitura chiulasei și ar exista pete de antigel în monobloc; în cel mai rău caz ar putea fi ca chiulasa să aibă deja crăpături și ar trebui schimbată sau ca din cauza uzurii prin unul dintre manșoanele monoblocului să curgă antigel și în acest caz ar trebui luată în considerare rectificarea dacă monoblocul o permite.