Căutare MDM

Buletin

ROLETĂ ALTERNATOR RENAULT MEGANE II 1.5 DCI.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #26006 prin manual-mecanic
Poate cineva să-mi spună dacă este normal ca fulia alternatorului să aibă joc din față în spate sau dacă are un fel de sistem de ambreiaj? Aș aprecia foarte mult orice informație. Cu cele mai bune urări tuturor și vă mulțumesc foarte mult

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #26007 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe tema : ROLETĂ ALTERNATOR RENAULT MEGANE II 1.5 DCI.
Megane-ul meu nu are așa ceva. De fapt, am avut o problemă cu slăbiciunea aceea; cureaua de accesorii, pe măsură ce se uza, s-a prins cu o bucată din ea în cureaua de distribuție, făcând-o să sară un dinte din cauza jocului din fulie. În fine, Renault a rezolvat problema și poate de aceea fulia este proiectată așa.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #26984 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe tema : ROLETĂ ALTERNATOR RENAULT MEGANE II 1.5 DCI.
Roletele alternatorului au un fel de ambreiaj (în sensul acelor de ceasornic acționează arborele, iar în sens invers acelor de ceasornic se rotește singur. Dacă nu face acest lucru, este defect; este o problemă frecventă).

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #27016 prin manual-mecanic
Alternatoarele nu au joc; fuliile sunt fixe. Dacă există joc, este posibil ca rulmentul sau bucșele interne să fie defecte. Cel puțin eu nu am văzut niciodată un alternator cu joc. Nu spun că nu există, dar nu cred că este normal, deoarece aliniază greșit cureaua și poate cauza dezalinierea acesteia.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #27065 prin manual-mecanic
Aceste alternatoare sunt dotate fie cu un scripete fix, fie cu un scripete cu rotire liberă, în funcție de anul de fabricație al mașinii. Dacă are un scripete cu rotire liberă, acesta funcționează ca un pinion de bicicletă, blocându-se doar la dreapta. Acest sistem previne vibrațiile de la cureaua de accesorii.