Căutare MDM

Buletin

Probleme cu ventilatorul radiatorului.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2549 prin manual-mecanic
Probleme cu ventilatorul radiatorului. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua.
Am un Renault 19 Adaguio diesel. Ventilatorul radiatorului nu funcționează când este cald. Am înlocuit termometrul de rezistență și este tot la fel. Dacă scurtcircuitez releul ventilatorului, firul maro, la masă, funcționează perfect. Dacă scurtcircuitez termometrul de rezistență, nu face nimic.
Cred că trebuie să existe un circuit electronic care activează releul, dar nu știu unde este. Din termometrul de rezistență ies două fire, alb și galben. Unul roșu cu 12 volți și unul maro care, atunci când este legat la masă, activează ventilatorul.
Dacă cineva mă poate ajuta, aș fi foarte recunoscător.
Cu cele mai bune gânduri, Manuel Lopez.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2559 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Probleme cu ventilatorul radiatorului.
Să vedem, Tejo45: Spui că ocolești termometrul de rezistență și ventilatorul nu funcționează. La care eu răspund: E normal să nu funcționeze dacă nu conectezi cablurile. Sau, ceea ce e același lucru: Deconectează cablurile termometrului de rezistență și, fără să le conectezi, unește-le.
Dacă ventilatorul funcționează când conectezi cablurile, e aproape sigur că termometrul de rezistență e de vină. Chestia e că mă „deranjează” că l-ai înlocuit cu altul și problema persistă. Așadar, te întreb: Are suficientă apă caloriferul?
Spune-mi și vom continua să vorbim.
Cu cele mai bune gânduri

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2560 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Probleme cu ventilatorul radiatorului.
Mulțumesc pentru răspuns.
Demontez conectorul termorezistenței, care este format din două fire: unul galben și unul alb. Dacă le pun la punte, ventilatorul nu funcționează. Ventilatorul funcționează. Dacă pun la punte firul releului de lângă vasul de expansiune, la el duc două fire: unul roșu cu 12 volți și celălalt maro. Conectarea la masă activează releul și, prin urmare, ventilatorul funcționează. Cred că acest fir merge la un circuit electronic, despre care nu știu unde se află. Două fire, galben și alb, duc de la termorezistență, iar alte fire, roșu și maro, duc la releu. Unde se schimbă culorile?
Vă mulțumesc încă o dată și aștept răspunsul dumneavoastră.
Cu cele mai bune gânduri, Manuel López.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2561 prin manual-mecanic
Să vedem, prietene: pe baza simptomelor pe care le descrii, am tras următoarea concluzie: firul maro trebuie să închidă circuitul de alimentare al releului, iar releul este alimentat, dar firul maro închide circuitul de masă prin firul alb, trecând prin termometrul de rezistență, firul galben și masă.
Sau, fir maro, fir galben, termometru de rezistență, fir alb și masă.
Unde se unesc firul maro al circuitului de alimentare al releului și firul galben sau alb al termometrului de rezistență? Cred că este printr-un conector care este posibil deconectat.
Când deconectezi cele două fire de la termometrul de rezistență și le unești, ventilatorul ar trebui să înceapă să funcționeze, pentru că ceea ce alimentezi de fapt este CIRCUITUL RELEULUI, care la rândul său trimite tensiune către ventilator, așa că de fiecare dată când le unești ar trebui să auzi tipicul clic, clic al alimentării releului și, în consecință, intrarea ventilatorului.
Hai, înveselește-te și apucă-te de treabă, e o maimuță.
Salutări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2562 prin manual-mecanic
Bună ziua.
Asta am crezut și eu, dar ceva nu este în regulă.
Am măsurat continuitatea dintre firele maro și galben și este zero; firul alb este la masă. De aceea am crezut că există un circuit intermediar. Voi lega firele galben și maro la punte și voi vedea ce se întâmplă.
Ar putea fi un fir tăiat sau un conector defect.
Mulțumesc mult pentru tot și te voi anunța.
Cu cele mai bune gânduri, Manuel.