Căutare MDM

Buletin

probleme cu motorul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25373 prin manual-mecanic
Probleme cu motorul Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, ce mai faci? Am o întrebare: motorul mașinii mele a blocat biela și bolțul pistonului, numărul patru, și s-a rupt. Nu avea lubrifiere. Celelalte trei erau lubrifiate. Nu cred că a fost pompa pentru că toate aveau lubrifiere, cu excepția celei. Există vreo modalitate de a ști dacă pompa de ulei este defectă? Aș aprecia ajutorul. Mașina mea este un Ford Fiesta din 2002.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25377 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu motorul
Bună dimineața, Felix.

Chestia e că motorul are nevoie de o revizie majoră. Nu știu cât de grav au fost deteriorați arborele cotit și cilindrii. Dacă trebuie înlocuiți sau pot fi rectificați. În ambele cazuri, va trebui să înlocuiești pompa de ulei, deoarece îți reglezi fin motorul.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25380 prin manual-mecanic
Când e vorba de o defecțiune a pompei, ai mai multe simptome: martorul de pe bord și mai multe componente sunt deteriorate, tacheții fac zgomot, ce trebuie să se fi întâmplat e că s-a răsucit un metal, asta cred eu fără să văd nimic, dacă spălarea iese sănătoasă nu e o problemă cu pompa.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25393 prin manual-mecanic
Prietene, mașina a scos un zgomot, dar mi-au spus că e lanțul, nu știu, și că tija de direcție era îndoită. Când am demontat-o, s-a zgâriat urmăritorul. Am trimis-o deja la reparat. A stat pe 010. Mașina suna ca și cum ar merge pe benzină și era martorul aprins, dar era aprins de când am verificat motorul acum un an și am crezut că e avariat. Dar dacă era pompa, s-a ars acum ceva timp, cred.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #25395 prin manual-mecanic
Metalele se rotesc atunci când nu există lubrifiere, și pe bună dreptate. Lipsa de ulei, un motor supraîncălzit, supraturația sau o ventuză (pompă) înfundată, slăbită sau neblocată pot provoca topirea unei biele. În plus, întotdeauna se topește una, nu toate. B)