Căutare MDM

Buletin

fum albastru

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25261 prin manual-mecanic
Fum albastru Publicat de manual-mecanica
Probleme cu fumul la Hyundai Terracan 2.9 CRDi: motorul accelerează și se oprește la ralanti și scoate fum odată ce se încălzește.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25262 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: fum albastru
Am verificat duzele injectoarelor, am înlocuit filtrele de motorină cu cele originale ale mașinii și am verificat dacă există orificii de admisie a aerului în sistem. Fumul albastru închis este reprezentat de inele. Asta înseamnă că intră prea mult ulei în camerele pistoanelor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25269 prin manual-mecanic
Fumul albastru se datorează prezenței uleiului în procesul de ardere, acesta fiind cauzat de garniturile tijei supapelor sau de inelele uzate. Când acestea fumegă la cald, în general dacă fumul este negru, este de la pompa de injecție sau de la injectoarele. Dacă accelerează și se oprește singură, verificați admisiile de aer și asigurați-vă că corpul de admisie nu este prea murdar.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25273 prin manual-mecanic
Întreb: chiar crezi că reglajele supapelor au un efect asupra unui motor turbo?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25274 prin manual-mecanic
Aceste motoare au EGR de la turbo la admisie și pot trece uleiul de la turbo la admisie fără să treacă prin furtunuri... bineînțeles că cred că motorul (segmentele etc.) s-ar putea să fie stricat... un tată de-al nostru și pregătește-ți portofelul.