Căutare MDM

Buletin

fum albastru

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25261 prin manual-mecanic
Fum albastru. Publicat de manual-mechanics
Probleme cu fumul la Hyundai Terracan 2.9 CRDi: motorul accelerează și se oprește la ralanti și scoate fum odată ce se încălzește.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25262 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă Re: fum albastru
Am verificat duzele injectoarelor, am schimbat filtrele de motorină cu cele originale pentru vehicul, am verificat dacă există scurgeri de aer în sistem, fumul albastru închis este de la segmenții pistonului, asta se întâmplă, intră prea mult ulei în camerele pistonului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25269 prin manual-mecanic
Fumul albastru indică prezența uleiului în camera de ardere, de obicei din cauza uzurii garniturilor de etanșare a supapelor sau a segmenților de piston. Când motorul scoate fum când este cald, este în general o problemă cu pompa de injecție sau cu injectoarele. Dacă motorul accelerează și apoi se oprește, verificați admisiile de aer și asigurați-vă că galeria de admisie nu este prea murdară.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25273 prin manual-mecanic
Întreb: chiar crezi că garniturile tijei supapelor pot afecta un motor turbo?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25274 prin manual-mecanic
Aceste motoare au supape EGR de la turbo la admisie, iar uleiul poate trece de la turbo la admisie fără să treacă prin furtunuri... bineînțeles, cred că motorul (segmentele etc.) s-ar putea deteriora... spune o rugăciune și pregătește-ți portofelul.