Căutare MDM

Buletin

Problemă cu scânteia la Peugeot 306

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24971 prin manual-mecanic
Problemă cu scânteia la Peugeot 306. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am o problemă cu Peugeot-ul meu 306. Una dintre cele patru bobine de aprindere nu scânteie, ceea ce înseamnă că bujia nu funcționează. Am înlocuit bobina, firele și bujiile, crezând că aceasta era problema, dar am în continuare aceeași problemă. Poate cineva să mă sfătuiască ce să fac? Aș aprecia foarte mult orice ajutor. Am atașat o poză cu tipul de bobină cu patru pini.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24974 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: problemă cu scânteia la un Peugeot 306
Dacă aceasta este exact bobina ta, este imposibil ca o bujie să nu se aprindă decât dacă bobina este defectă. Asta pentru că aceste tipuri de bobine funcționează cu scântei reziduale. Aceeași bobină trimite o scânteie la doi cilindri perechi, ceea ce înseamnă că pistoanele se ridică în același timp, dar la curse diferite, fie la compresie, fie la evacuare. Deci, scânteia sare simultan la ambele bujii. Dacă nu crezi, verifică. Dacă ordinea de aprindere este 1342, ieșirile cilindrilor 1 și 4 se vor aprinde în același timp. Dacă aduci cele două fire la o distanță de un inch, vei vedea scânteia sărind între ele. Poți face același lucru și cu cilindrii 2 și 3. Scânteia nu poate sări doar într-o singură parte dacă bobina este bună. Dacă nu se aprinde sau scânteia este foarte slabă, bobina este defectă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24995 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: problemă cu scânteia la un Peugeot 306
Exact, acel pachet de bobine este responsabil pentru ambii cilindri. Încearcă un alt pachet de bobine și vezi ce se întâmplă

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #25061 prin manual-mecanic
Salut, la ce tensiune funcționează cablul care se conectează la bobină? Am observat că are două fire albastre, unul alb și unul negru

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #25064 prin manual-mecanic
Salut prietene, așa cum au spus și ceilalți, problema este aproape sigur la bobină. Încearcă alta despre care știi că funcționează. Cu stimă. :)