Căutare MDM

Buletin

Problemă cu scânteia la Peugeot 306

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #24971 prin manual-mecanic
Problemă cu scânteia la Peugeot 306 Publicat de manual-mecanica
Salut, am o problemă cu Peugeot-ul meu 306. Una dintre cele patru prize nu scoate scântei. Acest lucru cauzează defecțiunea bujiei. Am schimbat bobina, firele și bujiile. Mă gândeam că acesta este cazul, dar tot am aceeași problemă. Poate cineva să mă sfătuiască ce să fac? Aș aprecia foarte mult instruirea. Iată o imagine cu tipul de bobină cu patru pini.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #24974 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu scânteia la Peugeot 306
Dacă exact bobina ta este aceea, este imposibil ca o bujie să nu facă scânteie decât dacă bobina este defectă, deoarece aceste tipuri de bobine funcționează cu scânteie pierdută, aceeași bobină trimite scânteie la 2 cilindri care sunt perechi, adică pistoanele se ridică în același timp, dar în curse diferite, fie compresie, fie evacuare. Adică, o scânteie sare în ambele bujii în același timp. Dacă nu crezi, verifică, dacă ordinea ta de aprindere este 1342, ieșirea cilindrilor 1 și 4 scânteie în același timp și dacă aduci cele 2 fire la o distanță de un inch unul de celălalt vei vedea scânteia sărind între ele, poți face la fel și cu 2 și 3, nu poate sări doar într-o parte dacă bobina este bună, dacă nu face scânteie sau este foarte slabă, bobina este inutilă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #24995 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu scânteia la Peugeot 306
E adevărat că rampa bobinei e cea care se ocupă de ambii cilindri, încearcă o altă bobină să vezi ce se întâmplă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25061 prin manual-mecanic
Salut, la câți volți funcționează firul care se conectează la bobină? Am observat că are două fire albastre, unul alb și unul negru.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25064 prin manual-mecanic
Salut prietene, exact cum spun colegii mei, vina este aproape sigur la bobină. Încearcă alta despre care știi că e bună. Cu stimă. :)