Căutare MDM

Buletin

Conexiune regulator de tensiune

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24598 prin manual-mecanic
Conectarea regulatorului de tensiune Publicat de manual-mecanica
Cine mă poate ajuta să-mi dau seama cum să conectez un regulator la alternator și așa mai departe... Marca regulatorului este Torycoll și are inițialele IASF pe carcasă. Alternatorul are un mic dop și un fel de tijă filetată despre care presupun că este +...

Mulțumesc foarte mult

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24601 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Conectarea regulatorului de tensiune
IASF

I este aliniată și merge la martorul pilot de pe bord (pozitiv, dar prin becul care indică bateria).

LA AMPERMETRU, acel terminal merge la 12 V ai aprinderii.

S STATOR, acel terminal merge la ieșirea statorului alternatorului. corespunde ieșirii tridiodei, care este unul dintre bornele alternatorului. Trebuie să definiți care este, uneori este marcat cu s

F. CÂMPUL ACELA ESTE CÂMPUL ACEL TERMINAL MIREAZĂ la terminalul dedicat acestuia în alternator și care uneori este marcat ca F, acel terminal care merge la câmpul alternatorului prin una dintre perii (corespunde la 12 volți pe care regulatorul îi aplică sau îi scoate din alternator pentru a excita rotorul și a activa încărcarea sau neîncărcarea alternatorului).

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24603 prin manual-mecanic
Salut, din câte se vede alternatorul are doar două conexiuni, șurubul cu piuliță este pozitivul bateriei (+) și borna care scrie CÂMP merge la borna F a regulatorului. Acum borna A a regulatorului merge la (+) Bateria, dacă mașina ta are un AMPERMETRU ca indicator de ÎNCĂRCARE, borna S a regulatorului este curentul (+) întrerupătoare (APRINDERE) fixează regulatorul bine la PĂMÂNĂ (MASĂ) sper că te ajută.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24605 prin manual-mecanic
Salut tuturor! Sunt student la mecanică. Ați putea, vă rog, să includeți o diagramă care să arate cum se conectează un ampermetru pentru a vedea dacă alternatorul se încarcă sau nu? Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #24615 prin manual-mecanic
Ai dreptate „Apollo 11”, am doar două borne pe alternator, mă duc din nou să văd dacă sunt clar, pentru că adevărul e că mă pricep la mecanică, dar la partea electrică am probleme:
I-ul regulatorului merge la + trecând prin martorul luminos de pe bord.
A merge la +-ul bateriei.
S merge la +-ul cheii de contact (având un ampermetru ca indicator pe bord)
. F merge la alternator unde scrie „câmp”.
Pentru a face conexiunea de la șurubul + al alternatorului la baterie, ce diametru de cablu pot folosi, din moment ce am înțeles că ar trebui să fie de grosime medie?
Un alt lucru pe care l-am citit în timp ce investigam puțin este că dacă martorul luminos nu este conectat bateria nu se încarcă, ar putea fi adevărat acest lucru?
Adevărul este că îl montez puțin câte puțin, este un Peugeot 504 Mod 76 și am bucăți din bord peste tot, în principiu m-ar interesa să pot conecta un circuit de bază de încărcare a bateriei cu ceea ce am (imagini anterioare) ca să pot să-l plimb cât timp mecanicii sunt gata.
Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat.