Căutare MDM

Buletin

De ce afectează două termostate Nissan Xtrail?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 zi #24531 prin manual-mecanic
Bună seara, prieteni. Continui cu reparațiile la Nissan Xtrail-ul meu din 2003. Mecanicul mi-a spus că a găsit două termostate la acest motor de 2500cc și mi-a sugerat să scoată unul. Puteți să-mi explicați ce face un termostat și de ce există două la acest motor și ce s-ar întâmpla dacă ar scoate unul?

Vă mulțumesc foarte mult pentru efortul depus.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 10 ore - Acum 14 ani și 10 ore #24578 prin manual-mecanic
Salut, nu am văzut niciodată două termostate într-un motor și cred că unul este inutil, deoarece scopul unui termostat este de a deschide alimentarea cu apă pe măsură ce motorul se încălzește. Nu știu de ce are două.
Ultima editare: acum 14 ani și 10 ore de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 ore #24586 prin manual-mecanic
Misiunea unui termostat nu este doar de a deschide, ci de a menține temperatura normală de funcționare a unui vehicul. Dacă ai avea o schemă a sistemului de răcire al acelui motor, ai putea înțelege de ce are 2, eu știu că are 2 și cel mai probabil există un pasaj sau o ieșire pe unde circulă apa către radiator chiar dacă unul dintre cele 2 este închis, iar dacă nu are unul dintre cele 2, ceea ce se poate întâmpla este ca întregul motor să nu funcționeze la aceeași temperatură și asta înseamnă că va exista o uzură neuniformă a pieselor și o funcționare ineficientă a motorului. Când se pune ceva într-un motor, nu este pentru distracție, există un motiv, dacă ar fi pentru distracție, în țările cu climat cald nu le-ar pune la fel de bine ca și convertizoarele catalitice, în țara mea au doar un convertor catalitic și o sondă de oxigen, dar nord-americanii au 2 și chiar 4 convertoare catalitice și numărul de cilindri nu contează, deoarece motorul Sentra QG18 din 2000 până în 2003 are 4 convertoare catalitice. Faptul că motorul tău are mai mult de un termostat nu este degeaba.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 ore #24587 prin manual-mecanic
Bună ziua, sunt de acord cu Choto. Problema este că există vehicule care necesită un sistem de încălzire imediată pentru încălzirea interiorului. Unul dintre ele are această funcție: deschidere la o temperatură mai devreme decât celălalt termostat în climate foarte reci. Este foarte eficient.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #24608 prin manual-mecanic
Prietene, la naiba ai nimerit-o cu extrasul tău, nu e un vehicul chiar atât de rău, dar se pare că a trebuit să-l plătești pe tot, scuze, ce spun membrii forumului e corect, termostatele în afară de deschiderea fluxului de apă caldă către radiator sunt responsabile de menținerea unei temperaturi de funcționare stabile, ocazional și în funcție de locația geografică în care locuiești, adică dacă diferențele de temperatură dintre minim și maxim nu sunt substanțiale, pot fi eliminate și nu provoacă daune mari, modelele cu două termostate sunt foarte puține, pot fi eliminate dar în general le elimin doar pentru testare, dacă se îmbunătățește sau se rezolvă defecțiunea le înlocuiesc cu unele noi și gata. Dacă e pentru testare, nu va deteriora vehiculul, fă testul fără teamă, și apoi pune ce este potrivit.