Căutare MDM

Buletin

De ce afectează două termostate Nissan Xtrail?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24531 prin manual-mecanic
Bună seara, prieteni, încă lucrez la reparațiile la Nissan X-Trail-ul meu din 2003. Mecanicul mi-a spus că a găsit două termostate în acest motor de 2500cc și a menționat că ar putea scoate unul. Puteți să-mi explicați ce face un termostat, de ce sunt două în acest motor și ce s-ar întâmpla dacă ar scoate unul?

Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni - Acum 14 ani și 4 luni #24578 prin manual-mecanic
Salut, nu am văzut niciodată două termostate pe un motor și mi se pare că unul este inutil, deoarece scopul unui termostat este de a deschide fluxul de apă pe măsură ce motorul se încălzește. Nu știu de ce ar avea două.
Ultima editare: acum 14 ani și 4 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24586 prin manual-mecanic
Scopul unui termostat nu este doar de a deschide, ci de a menține temperatura normală de funcționare a unui vehicul. Dacă ai avea o diagramă a sistemului de răcire al acelui motor, ai putea înțelege de ce are două. Știu că are două și este foarte probabil să existe un pasaj sau o ieșire prin care apa circulă spre radiator chiar dacă unul dintre cele două este închis. Dacă unul dintre cele două lipsește, motorul nu va funcționa la aceeași temperatură, ceea ce înseamnă uzură neuniformă a pieselor și performanțe ineficiente ale motorului. Când se adaugă ceva la un motor, nu este fără motiv; există un scop. Dacă s-ar adăuga termostate fără motiv în climatele calde, acestea nu ar fi folosite, nici convertizoarele catalitice. În țara mea, au doar un convertor catalitic și un senzor de oxigen, dar nord-americanii au două sau chiar patru, iar numărul de cilindri nu contează, pentru că Sentra cu motorul QG18 din 2000 până în 2003 avea patru convertizoare catalitice. Faptul că motorul tău are mai mult de un termostat nu este degeaba.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24587 prin manual-mecanic
Salut, sunt de acord cu Choto. Chestia e că unele vehicule necesită un sistem de încălzire imediată pentru habitaclu. Unul dintre ele are funcția asta: se deschide la o temperatură anterioară celuilalt termostat, ceea ce este foarte eficient în climatele foarte reci. Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24608 prin manual-mecanic
Omule, chiar ai dat lovitura cu Extray-ul tău. Nu e o mașină chiar atât de rea, dar se pare că a trebuit să plătești prețul pentru toate deodată. Îmi pare rău. Membrii forumului au dreptate; termostatele, pe lângă faptul că deschid fluxul de apă caldă către radiator, sunt responsabile de menținerea unei temperaturi de funcționare stabile. Uneori, în funcție de locația geografică, dacă diferența de temperatură dintre minim și maxim nu este substanțială, acestea pot fi demontate fără a provoca daune mari. Modelele cu două termostate sunt foarte rare. Pot fi demontate, dar eu de obicei le demontez doar pentru testare. Dacă se îmbunătățește sau se rezolvă problema, le înlocuiesc cu unele noi. Dacă e doar pentru testare, nu va deteriora vehiculul. Încearcă fără teamă, apoi postează informațiile corespunzătoare.