Căutare MDM

Buletin

Distribuție Opel Astra 17 TD

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2479 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Distribuție Opel Astra 17 TD
Salut din nou tuturor. Motivul pentru care motoarele diesel se strică întotdeauna este că au un raport de compresie mult mai mare decât motoarele pe benzină. Pentru a realiza acest lucru, camera de compresie din capacul supapelor trebuie să fie mai mică. Acest lucru face ca pistoanele și supapele să fie foarte apropiate unul de celălalt, iar o pierdere a sincronizării le face să se atingă. Am un Isuzu Gemini 1.7TD, care este același motor ca și Opel 1.7TD. Am avut deja o dată rulmentul întinzător cuplat și, logic, s-a blocat, a ieșit din sincronizare și o supapă s-a îndoit.
Și alte mărci cu motoare diesel strică ceva: Toyota 1C rupe arborele cu came, iar Mitsubishi RVR rupe culbutoarele.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2496 prin manual-mecanic
Corect, motorul T4EE1 (1.7TD Isuzu) rupe supapele dacă se rupe cureaua sau sare un dinte.

Totuși, motoarele pe benzină cu opt supape C20NE, C18SEH, C13SB etc. nu se stricau pentru că în camera de compresie lăsa suficient spațiu pentru ca supapele să nu se atingă atunci când pistoanele se ridicau.

În orice caz, acest lucru nu se întâmpla întotdeauna, deoarece, în funcție de starea arborelui cu came, uneori se deteriora o supapă.

Noroc. Și acelea erau mașini... hahaha, nu cele pe care le avem astăzi.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2507 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri, era ceea ce mă temeam... , cum spui și tu, cele de dinainte erau mașini menite să reziste... Salutări și încă o dată mulțumesc.