Căutare MDM

Buletin

Distribuție Opel Astra 17 TD

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2448 prin manual-mecanic
Distribuție Opel Astra 17 TD Publicat de manual-mecanica
Salutări întregului forum, aș dori să știu dacă în cazul ruperii curelei de distribuție la un Opel Astra 1.7 TD din 1994, pistoanele ar atinge supapele, deoarece la alte modele pe benzină ale acestei mărci, nu se întâmplă acest lucru. Vă mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2452 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Distribuție Opel Astra 17 TD
Salut tuturor, așa este, prietene, când se rupe cureaua, arborele cu came și pompa de injecție se opresc, însă arborele cotit continuă să se rotească până când un piston se ridică într-un cilindru în care o supapă este lăsată deschisă, și atunci se poate întâmpla orice, supapa sau pistonul se poate îndoi sau rupe.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2455 prin manual-mecanic
Nu știu de ce scrie că la modelele pe benzină, dacă se rupe cureaua de distribuție, nu se întâmplă nimic? Știu cum funcționează cele pe motorină, dar nu știu dacă cele pe benzină au sau nu lanț...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2456 prin manual-mecanic
Nu știu de ce scrie că la modelele pe benzină, dacă se rupe cureaua de distribuție, nu se întâmplă nimic? Știu cum funcționează cele pe motorină, dar nu știu dacă cele pe benzină au sau nu lanț...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2464 prin manual-mecanic
Mulțumesc anticipat pentru interesul acordat întrebării mele. Chestia e că există motoare Opel de la începutul anilor '90 (din câte știu eu) — 1.6, 1.8 etc. — motoare pe benzină la care, chiar dacă se rupe cureaua de distribuție, motorul nu este în pericol, deoarece pistoanele nu ating supapele. Trebuie doar să înlocuiești cureaua, întinzătorul și rulmentul nou și va funcționa. Întrebarea mea este dacă motorul este proiectat la fel și la modelul 1.7 TD din 1994 și dacă nu există niciun pericol pentru supape dacă se rupe cureaua de distribuție? Cu cele mai bune urări și mulțumesc.