Căutare MDM

Buletin

Frâne spate Nissan Patrol

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2443 prin manual-mecanic
Frâne spate Nissan Patrol Publicat de manual-mecanica
Am o problemă cu frânele spate la patrula mea. Nu știu prea multe despre mecanică, dar voiam să văd dacă cineva îmi poate da o idee despre ce pot face. Nu frânau bine și pierdeau lichid prin cilindri. Am schimbat saboții, am schimbat cilindrii, am curățat bine tamburii în caz că aveau lichid de frână, am aerisit bine cilindrii și pare să frâneze bine, dar la ITV mi-au spus că roata dreaptă frânează mai mult decât cea stângă și e exact cum trebuie să o depășesc. Se poate ca una să fie mai întinsă decât cealaltă, sau se poate ca tubul stâng să fie înfundat sau strivit. Aștept părerea voastră. MULȚUMESC.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2488 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Frâne spate Nissan Patrol
Nu arată ca o mașină tubulară. Cred că mașina are un compensator de frână care ajustează presiunea de frânare în funcție de înălțimea punții spate. E posibil ca compensatorul să fie defect și să trimită mai multă presiune la o roată decât la cealaltă.

În fine, ai spus-o chiar tu; nu ești foarte versat în mecanică, iar frânele nu sunt ceva de care să te joci. Du-o la un service auto să-i reconstruiască frânele spate și să le verifice corect pe testerele de frână.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2499 prin manual-mecanic
Ai reglat frânele când le-ai instalat? Saboții de frână au un opritor care îi ține împreună pe lungime în partea de sus, cu o roată dințată care este folosită pentru a-i depărta sau a-i aduna astfel încât să poată fi reglați. Când instalezi tamburul, trebuie să-l rotești și trebuie să se frece puțin de saboți. Dacă nu, trebuie să-l deschizi și să-l testezi până când ambele părți se freacă în mod egal. După ce ai făcut acest lucru, instalezi totul și ar trebui să frâneze mai mult sau mai puțin la fel. Poate exista o mică variație, dar nu este mare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2503 prin manual-mecanic
În avans, vă mulțumesc pentru sugestii, atât Megabit, cât și Rocco. Pe de o parte, Megabit, cred că ceea ce spui despre un compensator de frână, dacă are unul (ei bine, cred că l-am văzut ca un distribuitor unde niște tuburi merg direct de la pompa de frână și unul iese spre spate). Înțeleg că acesta din urmă este cel care alimentează cilindrii punții spate. Aș înțelege că pot fi dezechilibrați dacă ar ieși câte un tub la fiecare cilindru, dar cum iese doar unul și când ajunge la axa diferențialului face un T și dă la cilindrul drept și la cilindrul stâng, tubul care alimentează cilindrul drept fiind mult mai scurt. Înțeleg că în punctul T primesc o singură presiune pe care o distribui celor două tambure. Bineînțeles că asta mă face să mă îndoiesc. Și ce-mi spune Rocco, îmi amintesc că am văzut o roată dințată care, în funcție de mișcare, ajusta separarea celor două saboți la... Am încercat tamburul, dar, bineînțeles, nu știu dacă este montat corect sau nu. Mi s-a spus că și tamburul ar putea fi defect. Ar putea fi așa?
Aștept cu nerăbdare comentariile dumneavoastră și vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2511 prin manual-mecanic
Bună ziua, am lucrat 5 ani într-un atelier oficial Nissan și am atins multe dintre acele frâne, odată ce saboții și tamburii sunt rectificați, frânele trebuie reglate bine pentru că dacă nu se întâmplă asta de obicei, sistemul este:

- cum v-am spus zilele trecute, reglați saboții cu roata dințată
- montați tamburul
- important! Lovește-l cu un ciocan ca să se așeze totul, apoi rotește-l să vezi cum se atinge.
- cele două părți trebuie să se atingă mai mult sau mai puțin la fel
- dacă îl reglați bine, ar trebui să meargă bine sigur
!!! Cu stimă.