Căutare MDM

Buletin

Semnal pe bordul Opel Corsa

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2430 prin manual-mecanic
Semnal pe bordul Opel Corsa Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o problemă cu un Corsa 1.7 diesel din 2002. Chestia e că, din când în când, când conduc, se aprinde un martor pe bord și nu știu ce înseamnă.

E o mașină cu o cheie suprapusă vertical. Mă îngrijorează foarte tare, mai ales azi, când mergeam cu 120 pe autostradă și am observat că mașina smucește... Nu știu dacă are vreo legătură, dar vreau să obțin niște informații înainte să merg la un mecanic. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2440 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Semnal pe bordul Opel Corsa
Salut, bine ai venit pe forum, o să încerc să o fac bine, o cheie în bord va indica cel mai probabil întreținerea periodică, iar zdruncinările de pe autostradă ar putea fi din cauza filtrului de combustibil murdar, sau a vreunui elastic uzat care trage aer, dar oricum, dacă vrei să mergi la o piesă de schimb cumpără un filtru de motorină care costă 5 euro și schimbă-l, cred că asta e tot, dacă nu îl poți păstra oricând pentru următoarea schimbare, în ateliere scot conductele de combustibil și pun niște elastice transparente pentru a vedea dacă circuitul este etanș sau trage aer, salutări și mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2441 prin manual-mecanic
Bună ziua, vă mulțumesc foarte mult pentru primire și sfat.

Vă voi oferi câteva informații în caz că vă ajută. Odată, tot pe autostradă, am tresărit brusc și am scos o cantitate mare de fum negru din evacuare. Mașina și-a revenit apoi (martorul luminos s-a aprins instantaneu).

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2487 prin manual-mecanic
Acel martor luminos nu este un martor de întreținere obișnuit, iar defecțiunea nu este la fel de simplă ca un filtru de combustibil murdar.

Acel martor luminos este o memorie de defecțiune pe care mașina a înregistrat-o din cauza unei componente defecte.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ajungi la service cât mai curând posibil pentru a evita agravarea situației. Ei pot diagnostica defecțiunea și pot determina ce este defect și de ce.

Sunetele smucite și fumul negru indică faptul că ar putea fi EGR-ul, dar nu sunt ghicitor.

Cu cele mai bune gânduri.