Căutare MDM

Buletin

probleme cu baia de ulei a unui Audi A4 1.8T din 1998

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24256 prin manual-mecanic
Probleme cu baia de ulei la Audi A4 1.8T (1998) - Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, încerc de două zile să demontez baia de ulei de la un Audi A4 1.8T din 1998 și nu se desprinde la schimbul pompei de ulei. A început să scoată un zgomot de zdrăngănit, ca și cum robinetele și martorul luminos de nivel al uleiului se aprindea încontinuu, așa că am oprit mașina imediat. Dacă cineva îmi poate spune cum se demontează sau are un manual, aș fi foarte recunoscător. Mulțumesc anticipat pentru ajutor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24304 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: probleme cu baia de ulei a unui Audi A4 1.8T din 1998
Ai scos deja cele două șuruburi de pe partea transmisiei și amintește-ți că trebuie să agăți puntea suspendată pentru a o scoate. De fapt, trebuie să susții întregul motor și transmisie, deoarece toate șuruburile trebuie scoase. Ai mare grijă, prietene, deoarece este riscant. Dacă nu ești profesionist, nu încerca; lasă-o pe cineva care a mai făcut-o înainte.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24309 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: probleme cu baia de ulei a unui Audi A4 1.8T din 1998
Ieri am reușit în sfârșit să o dau jos. A trebuit să demontez și întreaga secțiune frontală, ca să scot un suport de pe fulia compresorului de aer, pentru că mă împiedica să cobor baia de ulei. E mult de lucru să o demontez. Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor. Datorită oamenilor ca dumneavoastră, economisim mulți bani, de care avem mare nevoie. Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24310 prin manual-mecanic
Ieri am reușit să o demontez. Singura problemă e că sunt puțin îngrijorat pentru că pompa nu părea stricată. Pe baza simptomelor pe care mi le dădea mașina, toată lumea mi-a spus că e pompa. Sper că da. Simptomele erau că martorul luminos pentru nivelul uleiului se aprindea constant, bipa continuu și apoi se auzea un clic puternic, așa că am oprit imediat. Ei bine, sper că e pompa. Partea proastă e că ieri am demontat furtunul turbo și am văzut că paletele erau puțin îndoite. Uff, sper că nu l-am stricat. Am verificat jocul și aproape că nu era deloc, dar unele dintre palete sunt puțin îndoite. Acum trebuie să găsesc una ieftină. Mulțumesc foarte mult pentru ajutor, îl apreciez foarte mult. Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #24348 prin manual-mecanic
Ei bine, nu uita că siguranța este pe primul loc, chiar înainte de economisirea banilor. În ceea ce privește turbocompresorul, sper să nu fie deteriorat. Dacă trebuie să-l repari, ar trebui să înlocuiești furtunul metalic de presiune a uleiului - este tubul subțire care merge la turbo. Deoarece este atât de îngust, se poate înfunda și poate deteriora din nou turbocompresorul. Cât despre pompa de ulei, aceasta este o problemă foarte frecventă la motoarele 1.8 turbo ale Audi-urilor și Passat-urilor. De asemenea, nu uita să folosești filtrul de ulei original. Dacă folosești unul generic, asigură-te că este de tipul cu două supape pentru a evita pierderea presiunii uleiului. Nu ezita să-mi pui orice întrebări.