Căutare MDM

Buletin

REGLAREA CABLULUI DE FRÂNĂ

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2391 prin manual-mecanic
REGLAREA CABLULUI DE FRÂNĂ Publicat de manual-mecanica
AM O SENTRA DIN 91, A AVUT PROBLEME CU SISTEMUL DE FRÂNARE, L-AM REPARAT, DAR CÂND AM PUS FRÂNA DE MÂNĂ (DE PARCARE) PE O PANTA MAȘINA ARE TINDEREA SĂ SE MIȘCE DE CÂND AM PUS FRÂNA DE MÂNĂ (DE PARCARE) ATÂT DE
MULT CADOUĂ ȘI NU STA PE POSIBILITATE.. SUNT FRÂNELE SPATE, SUNT TAMBURI,
AM SCHIMBAT DISCURILE CU TAMBUR ȘI UN CILINDRU DE PE UNA DINTRE ROȚI ȘI FRÂNELE (SABOȚII) DE PE AMBELE ROȚI, AM REGLAT ȘI FRÂNA DE PARCARE CUM PRESUPUNEAM, DAR NU ȘTIU CUM SĂ O REGLEZ, CE AM FĂCUT A FOST URMĂTORUL, DE CÂND AM PUS SABOȚII ȘI CILINDRUL LA LOC, AM PUS NOILE DISCURI CU TAMBUR ȘI AM ÎNCEPUT SĂ LE REGLEZ DIN SPATELE PLĂCII DE PE O ROATĂ CU PINION PE CARE O ARE PENTRU REGLARE, PÂNĂ CÂND NU AM MAI PUTUT SĂ-L MAI DAU ȘI ÎN MOMENTUL ACEL L-AM LĂSAT ȘI AM PUS ROȚILE LA NOU. NU ȘTIU DACĂ MĂ POATE AJUTA CINEVA CU ASTA.
MULȚUMESC.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2392 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: REGLAREA CABLULUI DE FRÂNĂ
Ai reglat șurubul de tensiune de pe maneta frânei de mână?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 5 luni #2396 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: REGLAREA CABLULUI DE FRÂNĂ
Aplicarea frânei de mână Opel la mașinile cu sistem cu două discuri (tambur pentru frâna de mână și disc pentru frâna de serviciu) este foarte simplă:

Trebuie doar să scoateți carcasa de plastic situată sub maneta frânei de mână. Acolo veți găsi o piuliță cu un ax filetat.

Ridicați mașina pe cric astfel încât cele două roți din spate să fie în aer. Apoi, cu frâna de mână eliberată, înșurubați piulița până când ambele roți sunt blocate, apoi slăbiți-o până când se rotesc din nou liber.

Trageți frâna de mână până la al patrulea dinte. În acest moment, roțile ar trebui să fie rigide, dar le puteți roti în continuare manual; ambele roți ar trebui să fie la fel de rigide.

Coborâți mașina și, cu frâna de mână eliberată aproximativ trei dinți, conduceți aproximativ 300 de metri pentru a permite saboților de frână să se așeze la locul lor.

Dacă toate acestea sunt făcute corect, mașina ar trebui să frâneze perfect cu frâna de mână. Dacă ați făcut tot ce este descris corect și tot nu frânează corect, va trebui să scoateți roțile din spate pentru a verifica dacă saboții de frână sunt instalați corect.

Cu cele mai bune gânduri.