Căutare MDM

Buletin

ALTERNATOR YAMAHA FZ1

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23405 prin manual-mecanic
ALTERNATOR YAMAHA FZ1 Publicat de manual-mecanica
Salut, am un FZ1 care a ars trei alternatoare. Când îl montezi la loc, toate valorile și consumul sunt corecte. Am verificat instalația pentru un posibil scurtcircuit. Concluzia mea este că dioda Zener din regulator nu funcționează corect, inducând curent de la alternator în regulator și arzându-l. Pentru ca acest lucru să se întâmple, defectarea acestei diode ar trebui să fie temporară. Știi cum se măsoară această diodă? Ai vreo idee?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23444 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : ALTERNATOR YAMAHA FZ1
Salut, ai schimbat alternatorul de trei ori și nu ai încercat niciodată să înlocuiești regulatorul?
E un alternator de tip stea, nu? Asta înseamnă că alternatorul are trei înfășurări și un magnet permanent. Nu are punte redresoare, nu?
Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23472 prin manual-mecanic
Salut, corect, nu am încercat niciodată să schimb regulatorul; este un regulator redresor. Alternatorul este doar bobine și un magnet (dacă este trifazat). Nu am schimbat regulatorul pentru că după instalarea alternatorului pre-bobinat sau nou (pentru că le-am instalat pe amândouă - cel nou a ținut mult mai mult), am testat cu un multimetru și am încărcat bateria la aproximativ 13,5V/14V, așa cum ar trebui să fie. Ultimul s-a ars pe bancul de lucru în timp ce făceam teste. Am avut un ralanti foarte scăzut și, până l-am ridicat, a durat mult să testez cu un ralanti scăzut. Spun asta din cauza Zener-ului, care nu lasă sarcina să treacă până când nu există o sarcină suficient de mare pentru a încărca mai mult decât se descarcă bateria. Poate că la turații mici, alternatorul nu atinge acel minim și, din câte am înțeles, induce o sarcină în alternator. Cu aceste date, poate te poți gândi la ceva. Totuși, ai întrebări care te-ar putea duce la o concluzie? Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23480 prin manual-mecanic
Bună ziua, atașez o imagine de bază cu cum arată sistemul de încărcare. Marcate într-un cerc sunt diodele care împiedică trecerea curentului de la baterie la înfășurările alternatorului.
Arderea ar putea fi cauzată de o funcționare defectuoasă a acestor diode. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este ca una dintre ele să se defecteze și să intre în circuit deschis. Dacă defectul este un scurtcircuit, curentul ar putea inversa direcția și să treacă de la baterie la înfășurările alternatorului.
Îți sugerez să testezi cele trei fire care intră în regulator, fără alternatorul conectat și, de preferință, cu bateria deconectată. Folosind un multimetru (în cazul meu, o diodă sau un tester de continuitate), testează cele trei fire folosind toate metodele posibile, deoarece există întotdeauna o diodă inversă. Același lucru este valabil și pentru cele trei fire și masa sau 12V. Același lucru ar trebui să fie valabil întotdeauna și pentru circuitul deschis.
Vă rugăm să rețineți că acest test este pentru diagrama din figura atașată. Dacă aveți schema internă a regulatorului dumneavoastră, vă rugăm să o partajați pentru a o putea analiza.
Salutări.

imageshack.us/photo/my-images/263/basico1g.png/

PS: Sper să se vadă, am un FZ6.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23496 prin manual-mecanic
Salut, o să încerc să obțin schema, deși e dificil. Japonezii sunt foarte pretențioși în ceea ce privește munca lor. Până acum am verificat că circuitul este deschis, dar există rezistență între fiecare dintre ele în toate combinațiile. Între cele trei fire care vin de la alternator, este cam 14.000 k ohmi, aceeași rezistență cu pozitivul și 24 k ohmi cu negativul.
Mulțumesc.