Căutare MDM

Buletin

Fum în cabina lui Megane 1.9 TDI 95 CP

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23322 prin manual-mecanic
Fum în cabina unui Megane 1.9 TDI 95 CP. Publicat de manual-mecanica
:( Vă rog să mă ajutați: Am o problemă cu gazele de eșapament la Megane-ul meu 1.9 TDI (95 CP) din 1997. Gazele de eșapament se produc la frânare. Când cobori o pantă foarte lungă trebuie să deschizi geamurile pentru că te doare capul. Ciudat este că nu face asta la urcare sau pe teren plat, ci doar la frânare.
Când acopăr evacuarea, nu se observă scurgeri și nici nu mă pot uita la conexiunile de evacuare.
Cred că gazele de eșapament ar putea intra prin admisie, dar mi se pare foarte ciudat. Știe cineva dacă este din cauza unei defecțiuni la avansul aprinderii sau pentru că sincronizarea este prost făcută (niște dinți avansați sau întârziați la camele de admisie) încât ar putea începe să fumege prin admisie la frânare? Pe de altă parte, cum pot verifica dacă de acolo vine fumul, din moment ce nu există nicio modalitate de a-l privi sub capotă în timp ce frânez.

O a doua întrebare, mașina are și o admisie de aer pe circuitul diesel. Am înlocuit circuitul, dar nu-l găsesc. Poate este în interiorul rezervorului. Trage aer în piept oricând vrea, iar când vrea, accelerează și pierde din putere. A mai avut cineva o problemă similară și îmi poate spune unde inspiră de obicei când apare această problemă? Mulțumesc foarte mult!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23332 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Fum în habitaclul unui Megane 1.9 TDI 95 CP
E extrem de ciudat, prietene, dar nu cred că e o problemă de reglare. Deși gazele se pot întoarce la admisie, ele nu se unesc cu gazele care intră în vehicul. Verifică dacă evacuarea are un furtun flexibil; poate că această componentă îți dă probleme.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23333 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Fum în habitaclul unui Megane 1.9 TDI 95 CP
:S Kikemec, îți mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Într-adevăr, evacuarea mea are un furtun flexibil între turbo și convertorul catalitic, dar nu văd urme de fum sau ceva neobișnuit acolo. Cum pot verifica dacă este din acea parte a evacuării?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23334 prin manual-mecanic
Una e că are rămășițe, alta e că e bună hahaha, uită-te ce spui și descrii în defecțiune, ce se întâmplă e că intră monoxid de carbon în cabină, asta e periculos pentru că la o călătorie lungă poți adormi la volan, această componentă, dacă e vinovată, poate fi stricată undeva, pentru asta ar trebui să verifici cum spui tu, adică atunci când încarci vehiculul pe pantă, ar trebui să încerci să scoți evacuarea din suporturi și să o muți să vezi dacă se deschide undeva și eliberează gaze, oricum, recent i s-a întâmplat ceva similar unui coleg, îl voi întreba cum a rezolvat imediat ce cobor din mină și îți voi scrie ce s-a întâmplat. Dar încearcă să miști furtunul în toate direcțiile ca să poți exclude complet, uneori eliberează gaze doar într-o singură poziție.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #23367 prin manual-mecanic
:) Dragă Kikemec, am demontat cablul flexibil și problema era într-adevăr acolo. Deoarece este în partea de sus a tubului, se poate vedea în interior că este rupt. Nu este nevoie să sufli fum sau să faci ceva ciudat. Atașez niște fotografii. Deoarece nu am putut vedea nimic la exterior, am crezut că este în regulă, dar datorită ajutorului tău, am găsit problema. Mulțumesc foarte mult.