Căutare MDM

Buletin

deoarece s-a vorbit mult despre acest subiect în ultima vreme

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #2274 prin manual-mecanic
Cum se schimbă o curea de distribuție la un motor diesel, trucuri, cum se face mai ușor, cred că se poate face; se scot toate protecțiile, se marchează cu vopsea locul celor trei fulii dințați, se imobilizează fuliile pompei de injecție și ale arborelui cu came, volanta să nu se miște singură, se slăbește întinzătorul, se scoate cureaua, se pune curea nouă, se slăbesc fuliile de distribuție și arborele cu came, se strânge cureaua sperând că în mod miraculos toate marcajele sunt la locul lor și se strâng fuliile, este așa, sau ar trebui făcut într-un mod mai complex, demontând capacul chiulasei uitându-mă la PMS-ul primului cilindru care coincide cu marcajul volantei și măsurând jocul arborelui cu came față de banda de imobilizare etc etc etc, ok cum am spus în principiu? Am făcut o singură modificare și a fost când eram mic cu tatăl meu la un c15 pe care îl aveam, nici nu-mi amintesc...mulțumesc

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #2276 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe această temă Re: întrucât s-a vorbit mult în ultima vreme despre
Ai uitat să menționezi că, odată ce ai marcat cele trei fulii și cele trei dungi de pe cureaua de distribuție, ar trebui să numeri dinții dintre cele trei marcaje și să îi notezi. De asemenea, ar trebui să marchezi o săgeată în direcția de rotație, pentru a nu număra marcajele invers.

Pe noua curea, se va urma procedura inversă; adică, se fac cele trei marcaje pe baza a ceea ce ai numărat și se montează conform săgeții pe care ai făcut-o pentru a determina direcția de rotație. Cele trei marcaje

de pe noua curea trebuie să coincidă cu fiecare dintre marcajele de pe fuliile arborelui cu came, arborelui cotit și pompei de injecție a combustibilului/generatorului de înaltă presiune (deși acesta din urmă nu este sincronizat).

După ce ai făcut acest lucru, rotește motorul manual de două ori în direcția sa de rotație și verifică din nou dacă, deși marcajele curelei nu coincid, nu a existat niciun impact al supapelor asupra pistoanelor. Cu cele mai bune

gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #2277 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe această temă Re: întrucât s-a vorbit mult în ultima vreme despre
Aș vrea ca toate curelele să fie la fel de simple ca în cazul lui XU9D (Citroën 1.9D). Nu este necesar să ridicați capacul arborelui cu came pentru a vă asigura, deoarece mulți oameni nu vor vedea nimic (cine nu știe e ca cine nu vede).

Notă: la motorul XU9D și XU9DTE, sincronizările sunt:

Pe arborele cu came un șurub de M8 X 35 mm lungime care se înfiletează între un orificiu din fulia arborelui cu came și chiulasă.

În pompa de injecție două șuruburi de M8 X 40 mm lungime care se înfiletează între fulia pompei și suport.

În arborele cotit un știft cu diametrul de 8 mm care trebuie introdus în spatele demarorului într-un orificiu mic prelucrat în bloc, acest știft va fi blocat într-un orificiu oarb făcut în volantă, coincidând cu PMS-ul primului cilindru.

Salutări. Și pentru următorul C15 știți deja cum merge!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #2278 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe această temă Re: deoarece s-a vorbit mult despre acest subiect în ultima vreme
Ok, mulțumesc pentru explicație și nu vreau să te rețin prea mult, dar am o întrebare, punctul culminant superior al primului cilindru ar fi chiar înainte de deschiderea supapei de evacuare, greșesc?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #2279 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe această temă Re: deoarece s-a vorbit mult despre acest subiect în ultima vreme
Adică, aș deschide supapa de admisie, PMS și supapa de evacuare, nu? Hehehehe Sunt într-o mare încurcătură, pot să mai am hehehehe fistro