Căutare MDM

Buletin

Fiat Marea 1.9

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #36920 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema Fiat Marea 1.9
Salut, dacă tot întârziem atât de mult să răspundem, mă tem că mașina va ajunge la fier vechi.
Nu sugerez să-i pui un motor JTD, zic să-l vinzi pe al tău și să-ți cumperi un JTD, dar dacă găsești un TD75, îl poți pune fără probleme.
Dacă nu ai o scurgere de ulei de la capacul culbutorilor sau separatorul de ulei nu este plin, cel mai probabil este un turbo defect. Asta e ușor de spus: scoți furtunul inferior al intercoolerului, iar dacă este plin de ulei, e de la turbo.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #36934 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult, o voi face. Dacă e turbo, îl voi înlocui, deși trebuie să menționez și că am auzit comentarii conform cărora acest motor nu e chiar atât de rău, motiv pentru care mi-a atras atenția comentariul tău.
Cu cele mai bune gânduri și încă o dată vă mulțumesc.
P.S. - Pentru că am crezut că e o problemă cu motorul, am verificat deja și mi-au dat un preț de 250 de euro plus manopera pentru un motor second-hand, deci dacă e turbo, presupun că mi-l vor putea procura mai ieftin.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #36937 prin manual-mecanic
Cu plăcere.
Cred că cei care îți spun că nu e chiar așa rău n-au văzut atâtea stricate ca mine.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #36940 prin manual-mecanic
Ei bine, presupun că ai dreptate, BRUNOCOM, dar am avut ghinionul să lucrez la multe mașini și pot să-ți spun că Fiatele nu sunt de obicei rele. Ceea ce ai, însă, sunt o mulțime de „șoferi de top”. Aș putea să-ți spun câteva povești. De fapt, am unul acum, un membru al familiei, care n-a condus niciodată un diesel. Nici nu-i pasă când e frig; imediat ce începe să conducă, apasă accelerația fără milă. La fel a făcut și cu mașinile pe benzină. Norocul lui este că a schimbat motorul la 80.000 km și 12-13 ani, deci se pare că e în regulă, dar o duci la service și te uiți la 2.000 de euro.
Sunt unul dintre cei care cred că oricine își dorește o mașină sport are nevoie de una pe benzină, iar oricine conduce calm va fi în regulă cu orice mașină, așa cum este cazul meu. Dar dacă văd oameni pe șosea cu TDI-uri, HDI-uri, JTD-uri, conducând cu viteză maximă, de obicei îmi dau seama că nu vor avea decât probleme în cel mai scurt timp. Cu cele mai bune urări și multe mulțumiri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #36942 prin manual-mecanic
După 14 ani la FIAT vă pot spune că sunt mașini bune și dieselul JTD este unul dintre cele mai bune de pe piață, unii șoferi nu știu să aibă grijă de un motor, dar vă spun și că FIAT, ca toate mărcile, produce și modele proaste, foarte puține, dar produc și știu cel puțin 2 modele și mai multe motoare.