Du-l la o reprezentanță autorizată, dacă este încă în garanție; dacă nu, la o altă reprezentanță. Dar insistă pentru că defectul pare a fi electronic și, dacă nu este detectat de echipamentul de diagnosticare, nu pot determina ce anume cedează. Se
poate ca echipamentul să diagnosticheze defectul la un lucru, iar înlocuirea lui nu ajută (ceea ce ți s-a întâmplat cu siguranță). În acest caz, îți spun, dacă aceeași eroare continuă să apară, fie pentru că firul care merge la piesa despre care se presupune că este defectă cedează, fie pentru că defectul reflectat este o reacție în lanț. De exemplu, dacă senzorul de oxigen se declanșează, este posibil să nu fie acel senzor, ci mai degrabă EGR-ul, convertorul catalitic, debitmetrul de aer masic sau senzorul de temperatură a motorului.
Dacă garanția mașinii tale a expirat, toate aceste teste se traduc în bani și scuze banale precum „nu, doar că ți s-a spart și piesa asta și am înlocuit-o” sau „toate mașinile astea vin cu acest defect...”
Crede-mă, atâta timp cât ai garanție, chiar dacă trebuie să stai la ușa reprezentanței în fiecare zi provocând probleme.
Salutări. Și sper că e o prostie care-mi provoacă o durere de cap atât de mare.