Căutare MDM

Buletin

Vibrațiile Ford Mondeo MK III

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20375 prin manual-mecanic
Vibrații Ford Mondeo MK III Publicat de manual-mecanica
Am un model MK III din 2005 cu motor 2.0 TDCi și vibrează la viteze de 120 km/h (75 mph).
Am schimbat deja anvelopele, roțile și arborele de transmisie, am verificat amortizoarele, am reglat geometria roților față și spate, geometria subșasiului față și spate, suporturile motorului și am echilibrat motorul de mai multe ori, dar problema persistă. Aș vrea să știu dacă cineva are idee ce ar putea fi. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20393 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Vibrații la Ford Mondeo MK III
Este un subiect interesant, deoarece ați modificat elementele care produc de obicei aceste vibrații.
Ați putea descrie acea vibrație mai precis?
Este în volan, în bord sau în întreaga mașină?
La 130 km/h, vibrația apare în timpul accelerării? Sau și când eliberați pedala de accelerație?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20407 prin manual-mecanic
Păi vibrația începe la 130km/h și mașina începe să vibreze și apoi se transmite peste tot, volan, bord, etc... Nu contează în ce treaptă de viteză ești și dacă accelerezi sau nu, de fapt poți pune mașina în punctul mort și tot vibrează la fel, ce am eu impresia este că vibrează puțin mai mult când este sub sarcină, adică în pantă sau accelerând puțin mai mult.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20413 prin manual-mecanic
Din ce spui, e o problemă cu partea din față. Cu ajutorul a două cricuri, ridică partea din față a mașinii, dar folosind brațele transversale inferioare, astfel încât transmisia să fie cât mai dreaptă posibil. Schimbă în treapta a 5-a și patinează roțile, asigurându-te că niciunul dintre arbori de transmisie nu este îndoit sau nu se clatină. De asemenea, verifică anvelopele.
Dacă nu se vede nimic, verifică fuzetele și articulațiile axelor.
P.S. Nu te teme să patinezi roțile, ține frâna de mână trasă. S-ar putea să fie nevoie să dezactivezi ABS-ul.
Mult succes, spune-ne cum iese.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #20609 prin manual-mecanic
Am făcut ce mi-ai spus și de la 120 km/h caroseria începe să vibreze, dar nu văd nimic anormal sau vreo slăbire la articulațiile sferice.