Căutare MDM

Buletin

TRANSMISIE TROȘITĂ, AJUTOR, VĂ ROG, prea multe date

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni - Acum 14 ani și 7 luni #19822 prin manual-mecanic
Salut tuturor, mă numesc Fer și sunt nou pe acest forum. Am citit destul de mult aici și mi-a plăcut foarte mult
și mi s-a părut foarte interesant. Ei bine, am o durere de cap incredibilă. Mașina mea scoate un zgomot ascuțit de scârțâit/bufnitură când încep să accelerez sau să decelerez, în orice treaptă de viteză, și devine mai sesizabil la turații mici, și cu atât mai mult în treapta 1 când merg atât de încet, încât auzi totul.
Mai multe informații: când virez brusc sau ușor, nu se întâmplă nimic, nici măcar denivelări. În marșarier, urc până la 3000 rpm și o las să decelereze, doar zgârie, sincer mă doare să o aud.
Mai multe informații cu roțile din față în aer când virez la stânga și la dreapta (cu motorul oprit) scoate niște scârțâituri care par să vină de la cutia de viteze și sunt foarte îngrijorat pentru că nu știu exact ce ar putea fi și cât risc am conducând așa...
oricum, orice ajutor ar fi foarte apreciat, apropo este un Toledo II 1.9 TDI 110,
vă mulțumesc foarte mult.
Ultima editare: acum 14 ani și 7 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19829 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema SCÂRȚITUL TRANSMISIEI. AJUTOR, VĂ ROG. Multe informații.
Salut Fer. Începe prin a verifica starea burdufurilor de transmisie de pe ambele roți. Asigură-te că sunt unse. Dacă nu, vor fi uscate și s-ar putea rupe, lăsându-te mai rău decât un muc de țigară.
Mult noroc...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19847 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema SCÂRȚITUL TRANSMISIEI. AJUTOR, VĂ ROG. Multe informații.
Hei, omule, mulțumesc pentru răspuns. Burdufurile sunt toate în regulă... ce nu am verificat este dacă au vaselină înăuntru sau dacă sunt uscate. Nu cred că lipsește. Am schimbat ambreiajul acum un an și dacă aveau vaselină, ce ar trebui să fac? Scot burdufurile ca să le verific? Sunt perfecte, într-adevăr. Ei bine, mulțumesc, cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19850 prin manual-mecanic
Salut Fer, ai verificat și plăcuțele de etrier de frână? Scaunele din acei ani au ieșit foarte defecte cu acele plăcuțe, iar acum câțiva ani au avut o campanie pentru a le înlocui pe toate cele care păreau rupte. Ar putea fi motivul pentru care vine zgomotul. Încearcă să verifici starea lor. Mult succes.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19871 prin manual-mecanic
Bună ziua, te sfătuiesc să verifici suporturile transmisiei și motorului, să cauți puncte prea apropiate între transmisie și caroserie sau subcadru. Ideal ar fi să o ridici pe un lift și să folosești pârghii cu bară metalică pentru a căuta mișcări ale transmisiei care o fac să atingă caroseria. Dacă descoperi un suport defect, te sfătuiesc să le schimbi pe toate. Mult succes.