Căutare MDM

Buletin

Problemă de temperatură la un Toyota Corolla 1.3 din 1991

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19713 prin manual-mecanic
salut băieți:

marea mea problemă este că am un toyota corolla 1.3 din 91 căruia îi crește temperatura foarte repede (maxim 5 min) ajunge la jumătate și pierdea apă. Mai întâi am reparat pompa de apă, se tot încălzea și pierdea apă... mecanicul a schimbat garnitura chiulasei, se tot încălzea, am dus-o în altă parte unde au schimbat termostatul și au curățat radiatorul, au pus lichid de răcire și au schimbat capacul lichidului de răcire care era defect, nu a mai pierdut apă și a continuat să se încălzească până într-o zi când am oprit-o am auzit că fierbe și a eliminat toată apa. Al doilea mecanic a venit după ce a verificat-o și a umplut-o din nou și a văzut că nu pierde apă mi-a spus că s-ar putea ca mecanicul anterior când a schimbat garnitura chiulasei să nu fi trimis chiulasa la atelier (știu că nu a făcut-o) și asta trebuie să fie cauza fierberii motorului.
Poate cineva să-mi spună dacă aceste informații sunt corecte sau dacă există vreo altă problemă care nu se rezolvă?
Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19715 prin manual-mecanic
Din câte ai observat, se pare că chiulasa are o scurgere internă sau o explozie (presupunând că garnitura este nouă), așa că cred că e o idee bună să o duci la un atelier de rectificare pentru a o testa (un mecanic poate face asta). Trebuie să te asiguri că nu există scurgeri interne. Asta ar însemna că compresia trece în sistemul de răcire. Cu cele mai bune urări și mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19725 prin manual-mecanic
Este posibil ca chiulasa să fie corodată și să curgă apă din camera de ardere. În acest caz, chiulasa ar trebui testată hidraulic, dar în acest caz
O altă posibilitate este ca atunci când au umplut sistemul de răcire, să nu fi evacuat aerul, creând buzunare de aer și împiedicând circulația lichidului de răcire. În acest caz, s-ar consuma lichid de răcire prin evaporare din cauza supraîncălzirii.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19726 prin manual-mecanic
De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că chiulasa se deformează la suprafața sa, în contact cu garnitura. Pentru a verifica acest lucru, pur și simplu demontați-o, curățați-o și așezați o riglă rectificată pe suprafața sa de contact. Nu trebuie să existe niciun joc în contact mai mare de 0,15 mm.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19727 prin manual-mecanic
Mulțumesc băieți, ați fost de mare ajutor :sărut: