Salut tuturor, scriu să văd dacă cineva știe ceva sau are vreo idee despre ce ar putea fi în neregulă cu mașina mea.
Este un motor MODUS 1.2 16V D4F.
Problema pe care o are, și nu o găsesc, este că ralantiul este instabil atât la rece, cât și la cald. Ar putea fi din cauză că este pe 3 cilindri. Apoi, când funcționează, când trece de la turație joasă la mare, începe să sature brusc până când turează prost pentru că nu mai are vivacitatea pe care o avea înainte. Și în timp ce mențin regimul în timpul mersului, apare avertismentul „Verificați poluarea”. Din câte am văzut pe internet, este din cauza DPF-ului (filtrul antipoluare). Am făcut ce scrie în manual, conducând o vreme pentru ca filtrul să aibă suficientă temperatură și să se poată regenera, deși cred că asta e indicat pentru mașinile diesel, nu pentru cele pe benzină. Nu s-a îmbunătățit deloc.
O altă posibilă cauză ar putea fi EGR-ul, dar tot ce am putut citi este că apare la motoarele diesel.
Acest motor folosește o singură bobină, nu bobinele tip creion care s-au defectat atât de des la alte modele Renault.
Deja mă gândesc că ar putea fi o bujie, un injector sau altceva. Renault mi-a spus că aparatul de diagnosticare nu face minuni, deoarece defectul nu este înregistrat în computer.
Deci, după atâta timp, întreb, știe cineva ceva?
Mulțumesc anticipat.