Căutare MDM

Buletin

AVIZ RENAULT MODUS: „VERIFICAȚI DACĂ ESTE POLUARE”

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19410 prin manual-mecanic
Salut tuturor, scriu să văd dacă cineva știe ceva sau are vreo idee despre ce ar putea fi în neregulă cu mașina mea.
Este un motor MODUS 1.2 16V D4F.
Problema pe care o are, și nu o găsesc, este că ralantiul este instabil atât la rece, cât și la cald. Ar putea fi din cauză că este pe 3 cilindri. Apoi, când funcționează, când trece de la turație joasă la mare, începe să sature brusc până când turează prost pentru că nu mai are vivacitatea pe care o avea înainte. Și în timp ce mențin regimul în timpul mersului, apare avertismentul „Verificați poluarea”. Din câte am văzut pe internet, este din cauza DPF-ului (filtrul antipoluare). Am făcut ce scrie în manual, conducând o vreme pentru ca filtrul să aibă suficientă temperatură și să se poată regenera, deși cred că asta e indicat pentru mașinile diesel, nu pentru cele pe benzină. Nu s-a îmbunătățit deloc.
O altă posibilă cauză ar putea fi EGR-ul, dar tot ce am putut citi este că apare la motoarele diesel.
Acest motor folosește o singură bobină, nu bobinele tip creion care s-au defectat atât de des la alte modele Renault.
Deja mă gândesc că ar putea fi o bujie, un injector sau altceva. Renault mi-a spus că aparatul de diagnosticare nu face minuni, deoarece defectul nu este înregistrat în computer.
Deci, după atâta timp, întreb, știe cineva ceva?
Mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19415 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: AVIZ RENAULT MODUS: „VERIFICAȚI DEPOLUAREA”
Bună ziua, să fiu sincer cu tine. Ca tehnician Nissan, am avut o problemă cu un Qaskai de 150 CP. Nissan spune că trebuie să schimbi uleiul și filtrul, iar dacă nu funcționează, a trebuit să schimb conducta de evacuare. SALUTĂRI

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19609 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: AVIZ RENAULT MODUS: „VERIFICAȚI DEPOLUAREA”
Salut, ce mai faci? Uite, să-ți spun ceva ce știu de ceva vreme. Mașinile noi, în special cele franceze, vin cu un sistem de reducere a emisiilor de gaze. Acest sistem funcționează prin turnarea unui lichid în sistemul de evacuare. Ei bine, când acest lichid se consumă, cauzează probleme, așa cum ai menționat. Bidonul este de obicei ascuns în aripa roții din spate și este un lichid pe care trebuie să-l cumperi special de la dealer pentru marca vehiculului respectiv. Dacă greșesc, te rog să mă corectezi. Totuși, exact același lucru i s-a întâmplat unui prieten de-al meu până când dealerul i-a spus că este vorba de asta.

Salutări, sper că am putut să te ajut.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20023 prin manual-mecanic
Salut din nou tuturor, ei bine clarific defectul ca dacă i se întâmplă cuiva să îl poată repara.
S-a încercat regenerarea DPF-ului, conform Renault, la 80km/h 20min deși este un motor pe benzină cred că nu are DPF, nu știu? Întrebarea este că nu a fost reparat. Și s-ar putea să-l fi atins ardeiul cayenne.
Uleiul și bujiile au fost schimbate (aceleași originale, au trebuit și ele înlocuite), dar nici asta nu s-a reparat, aceleași smucituri și putere scăzută au continuat.
Calculatorul de diagnosticare a spus că cilindrul numărul 1 avea o defecțiune de ardere, iar când am scos bujiile pentru a le schimba am văzut că cilindrii numărul 1 și 4 ardeau într-adevăr prost, bujiile foarte negre.
Ceea ce m-a pus pe gânduri și mai mult a fost că bobina, deoarece piesa pentru acești doi cilindri este dublă (sunt cilindri perechi), avea niște defecțiuni intermitente pentru că la ralanti defecțiunea nu era sesizabilă, doar când avea nevoie de mai mult curent.
Următorul pas a fost să găsesc o bobină neoriginală și să o încerc. Mașina a fost înlocuită complet, problema a fost remediată, a accelerat ca înainte și nu mai zdruncinează.
Deci iată ce vă pot spune. Apropo, bobina BERU pare să funcționeze bine. Cred că bobina, care este amplasată aproape deasupra galeriei de evacuare, pe lângă spațiul foarte compact din compartimentul motorului, generează temperaturi ridicate. Împreună cu răcirea repetată atunci când motorul nu funcționează, aceasta deteriorează bobina.
Multe mulțumiri tuturor celor care ați contribuit cu comentariile voastre.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20027 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru informații. Pentru a diagnostica acest tip de problemă, un osciloscop va fi foarte util, deoarece poți verifica comportamentul oricărei componente electronice. Sunt surprins că nu au putut să o diagnosticheze la reprezentanță. Cu stimă.