Căutare MDM

Buletin

Presiune scăzută a uleiului Peugeot 206 1.6

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #19329 prin manual-mecanic
Presiune scăzută a uleiului Peugeot 206 1.6 Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am o problemă cu Peugeot-ul meu 206 1.6 2009 de peste două săptămâni. A început să afișeze semnalul luminos de stop și simbolul cu bidon de ulei, ceea ce înseamnă presiune scăzută a uleiului. Am schimbat deja pompa de ulei, filtrul și uleiul (apropo, în loc să folosesc Total Quartz 5W40, am folosit Castrol Synthetic 5W20). Au fost verificate și filtrul și inelele, și nu prezintă uzură sau murdărie. Am scos-o din garaj la prânz, dar aseară s-a reaprins semnalul luminos.

Am verificat și suportul filtrului, care are o structură asemănătoare unei supape. Nu se vede nimic cu ochiul liber, dar aș vrea să știu dacă există o modalitate de a testa dacă funcționează corect.

Am montat un manometru și arată 0 PSI, iar la accelerare abia urcă la 20 PSI.

Ce recomandați? Ar trebui să verific și să exclud unele defecțiuni. Nu mai vreau să cheltuiesc bani fără să fiu sigur că această defecțiune va dispărea.

VĂ MULȚUMESC FOARTE MULT PENTRU AJUTOR!!!!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #19333 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Presiune scăzută a uleiului Peugeot 206 1.6
Am uitat să menționez că și becul de presiune a uleiului a fost schimbat!!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #19360 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Presiune scăzută a uleiului Peugeot 206 1.6
Salut, Oskar. Îți recomand să scoți carcasa filtrului și supapa calibrată de presiune a uleiului, să o cureți temeinic sau să o înlocuiești. Poți instala întreaga carcasă de la un centru de dezmembrare. Verifică baia motorului dacă există lovituri și asigură-te că nu blochează filtrul de aspirație și nu-și face treaba de a aspira ulei. Dacă nu ești din țările nordice, îți recomand un ulei semisintetic 5W40 sau 10W40, care este excelent pentru motorul respectiv și, fiind mai vâscos, ajută la creșterea presiunii uleiului. Mult noroc...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #19362 prin manual-mecanic
Scuze, uită-te unde se potrivește pompa de ulei. S-ar putea ca niște caneluri să fie defecte.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20088 prin manual-mecanic
Bună dimineața, am aceeași problemă doar cu un 1.4, am ulei semisintetic 10w40 și abia când este cald apar martorul de stop și martorul de presiune a uleiului, asta când turațiile scad, accelerez puțin și apoi dispare, am schimbat deja filtrul de ulei și am folosit mai multe magazine, podasetos71 mi-a atras atenția a fost ceea ce ai spus să verifici dacă baia de ulei nu era îndoită, ar putea cauza asta o defecțiune a pompei sau ceva de genul? Te întreb pentru că din păcate pe un traseu pe care merg a fost o alunecare de teren și o piatră a lovit baia, îndoind-o puțin și de acolo a început defectul. Bineînțeles, la atelier au îndreptat piesa pentru care au demontat baia și mi-au spus că s-a acumulat murdărie în fund.

Salutări