Căutare MDM

Buletin

un caz ciudat de defecțiune a aprinderii! :O

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19207 prin manual-mecanic
Caz ciudat de defecțiune la aprindere! :O Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, ce mai faceți? Ei bine, am auzit un caz ciudat despre un Nissan Platina (același motor ca Renault Clio) cu un rateu la pistonul 1 (așa scrie scanerul (P0301). Am mutat bobina și bujia la cilindrul 1, am parcurs 50 km și surpriză! Defecțiunea rămâne aceeași! Aveți idei sau sugestii? Mulțumesc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19209 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Caz ciudat de defecțiune a aprinderii! :O
Ce mai faci, Carlos? Din ce spui, se pare că e o problemă de compresie la numărul 1. Verifică compresia și, dacă e corectă, verifică și garnitura galeriei de admisie, care ar putea avea o mică scurgere de aer (atât cele patru inele O de la galeria de admisie la chiulasă, cât și cea mare de la corpul clapetei de accelerație). Mult noroc...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19214 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Caz ciudat de defecțiune a aprinderii! :O
Mulțumesc foarte mult, draga mea! Am verificat deja compresia și este excelentă. Am descoperit că problema era într-o linie a cablajului bobinei. Din fericire, m-au ajutat cu un osciloscop și am detectat că semnalul de scânteie nu sosea întotdeauna. Am găsit punctul exact al contactului fals, am făcut reglajul corespunzător și gata! Ca nou! Și clientul este mulțumit!:cheer:
Sper că acest caz va servi drept referință pentru viitoarele dificultăți pentru alții de pe forum.B)