Salut site, Problema cu cablul kilometrajului pe care o menționezi este adevărată, dar parțial. Permite-mi să explic:
Mașina ta, la fel ca Kadett GSI, Corsa D și Astra D, are un senzor în cutia de viteze chiar unde este introdus cablul kilometrajului, cu trei fire: roșu, negru și albastru/negru, cred.
Adevărul este că ceea ce s-a rupt nu este cablul kilometrajului, ci axul senzorului. Când se întâmplă acest lucru, mișcarea cutiei de viteze nu trece prin senzor și, prin urmare, nici cablul kilometrajului, care este filetat în spate, nu se rotește.
La Corsa A diesel și Astra F diesel, senzorul era folosit pentru a deconecta bujiile incandescente ale motorului atunci când viteza depășea 40 km/h la rece.
La Kadett G GSI, senzorul era cel care acționa kilometrajul de pe tabloul de bord digital și nu știu exact care este scopul lui în mașina ta, dar cu siguranță nu este doar de prezentare.
Iată un link către un site web Opel foarte interesant, astfel încât să poți pune întrebări, să afli informații și să te joci cu mașina ta cât vrei.
www.clubopel.org
Cu cele mai bune urări.