Căutare MDM

Buletin

Probleme cu vitezometrul și ușile la Megane

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 8 luni #1881 prin manual-mecanic
Probleme cu vitezometrul și ușile la Megane
Am un Megane din 2001. Întregul bord și computerul funcționează corect, dar acul vitezometrului nu funcționează. Ocazional, se mișcă puțin și apoi revine la zero. Apoi, când conduc, toată mașina se închide, dar arată „ușă deschisă”, iar martorul luminos de deasupra nu se aprinde. Când încui mașina, lumina de plafon durează mult până se stinge. A trebuit să scot becul până la urmă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 8 luni #1886 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu vitezometrul și ușile Megane
Senzorul instalat în cutia de viteze care trimite semnalul de viteză către tabloul de bord s-ar putea să se fi defect.

În acest caz, nu ar mai indica viteza, kilometrajul nu ar crește, iar ușile nu s-ar bloca automat.

O altă cauză posibilă este că vitezometrul în sine (ceasul) s-ar fi defect și, în acest caz, totul ar funcționa cu excepția acului, iar kilometrajul ar crește chiar. Dar chestia cu ușa deschisă nu se leagă, decât dacă este o altă defecțiune apărută în același timp.

Nu știu dacă ți-am fost de mare ajutor, dar tot ce îți pot spune este să verifici cablajul senzorului de viteză al cutiei de viteze și, dacă totul este corect, să faci un test de diagnosticare pentru a vedea dacă s-a găsit ceva neobișnuit.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #2045 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu vitezometrul și ușile Megane
Dacă Megane-ul tău are ABS, informațiile vitezometrului provin probabil de acolo și nu de la un senzor din cutia de viteze.
Am un Megane din 2003 care are așa ceva, iar semnalul vitezometrului este multiplexat.

Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #2067 prin manual-mecanic
Ok, mulțumesc pentru clarificare. Ai perfectă dreptate. Zilele trecute schimbam ambreiajul la un Renault Safrane 2.2 DT și aveam vitezometrul combinat cu senzorii montați pe roată, dar în acest caz, aveam și un senzor în cutia de viteze.

Noroc și mulțumesc că ești atent!