Căutare MDM

Buletin

Fum alb

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 8 luni #1854 prin manual-mecanic
Fum alb Publicat de manual-mecanica
Salut...întrebarea mea este următoarea...
în vehiculul meu, un DAEWOO DAMAS an 98 cu 3 cilindri,
începe să iasă fum alb...în realitate este între fum alb și gri...
să-i spunem gri deschis...
hehe, ei bine, chestia e că vreau să știu ce ar trebui să verific...
unii îmi spun că e o problemă cu segmenții și alții că e o problemă cu carburatorul...ei bine, aș aprecia foarte mult ajutorul...

Cu sinceritate,

Rodrigo

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 8 luni #1866 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Fum alb
Posibil că cei care ți-au spus că problema fumului alb provine de la segmenții pistonului au dreptate.

Permite-mi să explic: când un motor are o anumită durată de viață, segmenții sau segmentii pistonului se uzează din cauza frecării continue cu pereții cilindrului, provocând două lucruri:

1. Gazele provenite din arderea benzinei scapă în baia de ulei, provocând degradarea uleiului și presurizarea acesteia. Vaporii de ulei urcă la carburator în cantități mai mari decât atunci când motorul era nou. Acești vapori sunt reabsorbiți de motor și arși, provocând fumul alb provenit de la uleiul ars.

2. Uleiul de motor, care este destinat lubrifierii cilindrilor și se depune pe măsură ce pistonul urcă, nu este colectat pe măsură ce pistonul coboară, arzând atunci când benzina este arsă, provocând fumul menționat anterior.

Nu ai specificat kilometrajul minivanului, dar probabil că este timpul pentru o revizie generală a motorului.

Un alt punct de luat în considerare sunt garniturile tijei supapelor, care, pe măsură ce se uzează, permit excesului de ulei să se scurgă pe tijele supapelor, arzând în cele din urmă uleiul, la fel ca segmenții pistonului.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.