Căutare MDM

Buletin

sudarea aluminiului

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 11 luni #1853 prin manual-mecanic
Salut, am câteva probleme cu aluminiul, una este o jantă de mașină și cealaltă este un motor de scuter. Ce știu eu despre sudarea aluminiului cu electrozi este să am electrozi de aluminiu desigur, un invertor și să sudez cu putere minimă, dar nu funcționează la mine, materialul se topește și nu se lipește, cred că problema este că trebuie să pui prea mult chit, adică să aștepți să fie mâncat electrodul, știe cineva tehnica?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 11 luni #1867 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Sudarea aluminiului
„Tehnica” este atât de complicat de detaliat aici, încât parcă aș explica cum face mătușa mea gogoșile care ies atât de bine...

În primul rând, permiteți-mi să vă spun că, dacă aluminiul nu se îmbină, este pentru că tensiunea superficială a materialului este mare, acest lucru se rezolvă cu borax (acid boric pentru sudarea cu flacără) și răbdare, încălzind mai întâi materialul înainte de a-l suda.

Pe de altă parte, vă spun că sudarea cu arc TIG a aluminiului are aproximativ 60% din rezistența mecanică a sudării cu flacără autogenă, iar sudarea cu arc acoperit (un electrod tradițional) special pentru aluminiu, nu ajunge nici măcar la 50%. Acest lucru se datorează faptului că se formează bule mici în interiorul materialului în timp ce îl sudați, într-un fel ca și cum ar fi spumă.

Dacă trebuie să sudați aluminiu, sfatul meu este să o faceți cu o flacără autogenă și aceeași tehnică folosită pentru lipirea cu tije de alamă (foarte similară cu tehnica folosită de instalatori cu țevi de tablă și cupru).

Mai întâi, încălziți piesele, având grijă să nu le topiți, deoarece aluminiul nu își schimbă culoarea când devine lichid. Apoi, încălzește tija de aluminiu și pune-o în borax. Cu flacăra torței îndreptată spre piese, apropie tija până când materialul picură pe ele.

Această tehnică oferă o rezistență mecanică de 100% în comparație cu aluminiul obișnuit, datorită absenței bulelor obișnuite. Problema este că una e să explici și alta e să o sudezi efectiv.

Dacă faci o treabă bună, du-o la cineva care știe cum să o facă și exersează cu alte lucruri până când ești suficient de priceput.

Cu cele mai bune urări și ai răbdare!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 11 luni #17116 prin manual-mecanic
Voi fi mai scurt, sudarea autogenă a aluminiului este rar folosită și se folosește doar la repararea radiatoarelor. Pentru jantă și motor ai nevoie de echipament TIG AC/DC ca al meu, pentru jante, motoare etc. Dacă nu ți-l permiți, du-l la un atelier care face această lucrare, altfel vei deteriora piesele. Aluminiul este foarte diferit de oțel, așa că e mai bine să mergi la un profesionist. Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #18704 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-Mecanica la subiectul Estimare gratuită Madrid

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #26365 prin manual-mecanic
Uite, despre acest subiect am văzut un videoclip foarte interesant care m-a ajutat mult.
În atelierul meu, dacă trebuie să sudez cu acest material, folosesc aparatul de sudură TIG pe care îl dețin; împreună cu tijele „DuraFix”, care sunt curate și fără impurități (spre deosebire de electrozii de aluminiu), sudura este mai rezistentă decât piesa sudată.

[img]http://http://www.durafix.com.ar/images/img0070.png[/img]

Aparate de sudură TIG