Căutare MDM

Buletin

a ieșit mult ulei din țeava de eșapament.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 10 luni #18274 prin manual-mecanic
A ieșit mult ulei din țeava de eșapament. Publicat de manual-mecanica
se pare că bătrânul meu și un prieten erau într-o camionetă terrano diesel cu turbo, nu-mi amintesc anul, au oprit pentru că ieșea fum din țeava de eșapament așa că a vrut să vadă ce se întâmplă... în acel moment au oprit camioneta și au pus cutia în punctul mort și motorul a început să accelereze și un nor de ulei a ieșit din țeava de eșapament... motorul nu s-a mai putut opri... pata de ulei care a rămas era foarte mare... motorul pe partea cu filtrul și joja de ulei sunt și ele complet pătate... chiar nu știu ce s-a întâmplat... cred că ar fi putut fi garnitura sau garnitura de chiulasă, pierdere de compensare... vreun segment sau inel în stare proastă, nu vreau să mă gândesc la cilindri de bloc zgâriați... am nevoie de păreri pentru a lua cea mai bună decizie, nu sunt cel mai bun expert în motoare diesel... dar chiar pentru a desfunda motorul trebuie să iau toate măsurile și părerile...

sper la comentarii...
vă mulțumesc anticipat.....

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 10 luni #18275 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: iese mult ulei din țeava de eșapament.
Am nevoie de ajutor, prieteni... problema asta e complicată pentru mine... se pare că se poate întâmpla și la motoarele diesel...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #18707 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: iese mult ulei din țeava de eșapament.
Ceea ce descrii se întâmplă de obicei atunci când arborele turbo se rupe sau rulmentul acestuia se deteriorează brusc.
Când motorul funcționează, uleiul sub presiune care lubrifiază și menține arborele la locul său intră în motor, alimentându-l ca și cum ar fi combustibilul său. Uneori se rotește atât de repede încât provoacă daune motorului.
Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #18732 prin manual-mecanic
BUNĂ, VEZI, PROBLEMA TA ESTE CĂ MAȘINA A SUFERIT O CENTRIFUGARE A ULEIULUI. ADICĂ CĂ O PARTE DIN ULEI A TRECUT PRIN SEGMENTUL DE ADMISIE AL TURBOIDROPULUI ȘI ACESTA ALIMENTĂ CILINDRII ȘI RĂMÂNE ACCELERAT ARDÂND ULEIUL.
1. ÎNLOCUIEȘTE TURBOIDROPUL, DAR
ÎNTÂI VERIFICĂ STAREA MOTORULUI, COMPRESIA ETC. SALUTĂRI

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #18735 prin manual-mecanic
E BINE SĂ VERIFICI TURBOULONUL, PENTRU CĂ, AȘA CUM AU SPUS DEJA, PRIN UNDE TRECE ULEIUL LA MOTOR, DAR MAI ÎNTÂI VERIFICĂ DACĂ EXISTĂ ULEI ÎN ADMISIA DE AER CARE MERGE DE LA TURBO LA AFTERCOOLER. DACĂ NU EXISTĂ ULEI, NU ESTE TURBOULONUL. ODATĂ CE ACEST LUCRU A FOST EXCLUS, VA TREBUI SĂ VERIFICI CHIULASA ȘI INJECTOARELE, DACĂ ESTE CAZUL CĂ ARE O LUBRIFIERIE ÎNCHISĂ. SPER CĂ TE AJUTĂ RĂSPUNSUL MEU.