Duza de fluid este ceva la care probabil nu vei observa o diferență prea mare. Duza de 1,2 este pentru vopsirea obiectelor „fine” și necesită un debit de aer redus.
Pe de altă parte, duza de 1,4 este o duză utilizată pe scară largă (de fapt, am un GA-HE cu 1,4) și, dacă știi cum să o folosești, este bună pentru orice. Singura problemă este că trebuie să folosești mai mult aer (în loc de 2,5 bar pentru 1,2, folosești 3,2 pentru 1,4) și pulverizează la fel de bine, doar că aruncă mai multă vopsea și trecerile sunt ceva mai rapide.
Dacă ai extracție sau vopsele în aer liber, nu este o problemă, dar dacă folosești 3,2 sau 3,5 bar când vopsești într-o zonă închisă cu piese mari (aripioare, fuste etc.), vei crea mai multă ceață.
În cazul tău, cele mai importante sunt:
1. Banii pe care plănuiești să-i cheltuiești (nu vorbim despre o sagola de 500€, dar nici nu vrei să fii zgârcit).
2. Utilizarea pe care o vei da (oglinzi, console și alte lucruri mărunte, 1.2 perfect). (La fel ca înainte și niște aripioare, bare de protecție etc., 1.4 e bun pentru lucruri mici, perfect pentru lucruri mari).
3. Litrii de aer pe minut, dacă ai un compresor model Mosquito (1.5 CP, 25 litri 8 bar) vei rămâne fără aer cu oricare dintre cele două (dar o să-ți facă mai rău cu 1.4 pe piese mari). De exemplu, eu am unul de 2CP 100 litri 10 bar și sunt mai mult decât suficient pentru ceea ce fac.
Sper că am răspuns la niște întrebări în loc să creez altele.
Cu cele mai bune gânduri.