Căutare MDM

Buletin

Problemă mecanică

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1783 prin manual-mecanic
Problemă mecanică Publicat de manual-mecanica
Problemă cu ralantiul la Fiat-ul meu Siena 1.6 8v 1998, de la 1000 rpm la 1500 rpm, instabil. Am schimbat bujiile și firele lor, senzorul de accelerație, motorul pas cu pas, filtrul de aer, filtrele electroinjectoarelor și nimic. La rece este foarte instabil până se corectează puțin. Pe autostradă este bine, dar în cozile de vehicule sare mult încet. Aș aprecia orice îndrumare. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1808 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă mecanică
verifică distribuitorul.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1812 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă mecanică
Până la an, Siena trebuie să aibă E-OBD (On Board Diagnostics), iar dacă ai avea ocazia să o testezi, ai putea identifica puțin mai bine defectul.

Pe de altă parte, nu menționezi aprinderea martorului luminos de diagnosticare, ceea ce mă face să cred că ar putea fi o scurgere la admisia de aer sau o eroare de măsurare la debitmetrul de aer sau la senzorul MAP (nu știu care are), care nu este suficient de gravă pentru a declanșa martorul luminos de defect (dar care ar fi vizibilă la diagnosticare).

Pentru a vedea dacă este o scurgere la admisia de aer, testul este foarte simplu: astupă evacuarea cu o cârpă și bandă adezivă, astupă admisia de aer din spatele filtrului cu o altă cârpă și bandă adezivă și injectează aer sub presiune CARE NU DEPĂȘEȘTE 0,5 BAR. Pulverizează apă cu săpun peste toate clemele și garniturile furtunurilor și, oriunde se formează bule, acolo intră aer „neautorizat”.

Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1815 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanici manuali pe tema Problemă mecanică
Sunt foarte recunoscător lui vori și megabeat_1, Siena are un singur injector. Dacă injectorul ar fi puțin murdar, îmi imaginez că s-ar defecta și la treapta mare de viteză, dar nu se întâmplă. De asemenea, dacă una sau ambele bobine sunt defecte, acest lucru se va reflecta atât la treapta mare, cât și la cea mică de viteză. Dacă nu, vă rog să mă îndrumați. În ceea ce privește distribuitorul, nu cred că are unul. Cel al lui Megabeat_1 este mai fiabil. Voi vedea când pot face testul. Am schimbat cureaua de distribuție și era puțin întinsă, dar nimic nu s-a schimbat. Mulțumesc că ați încercat să mă ajutați.