Salut Guanaga, bine ai venit pe forum.
Nu trebuie să cheltui mulți bani.
Din moment ce ai scos demarorul din dubă, testează-l din nou și observă un detaliu: PINIONUL AR TREBUI SĂ IEȘEA ÎN IEȘIRE PE MĂSURĂ CE STARTERUL SE ROTĂ. Dacă demarorul nu „scuipă” pinionul, este pentru că furca situată chiar în spatele bendixului s-a rupt.
După ce ai făcut această verificare, poți demonta demarorul singur și repara defecțiunea. Dacă nu ești foarte priceput în acest domeniu, îți recomand să-l duci la un magazin de piese de schimb și să soliciți un demaror recondiționat.
Aceste demaroare sunt mai scumpe decât cele de la fier vechi, dar au avantajul că sunt reparate de service-uri oficiale și garantate ca și cum ar fi noi. Multe ateliere optează pentru această soluție, iar eu o consider cea mai bună (dacă nu ești prea aspru cu mâna, desigur). De obicei, costă în jur de 150 €.
O altă opțiune mai ieftină, desigur, este să mergi la fier vechi (în jur de 60 €). Problema este că este o chestiune de noroc. De exemplu, centrele de fier vechi la care merg au o garanție de trei luni pentru piese (DESGUACES LA TORRE).
Ca mecanic, pot să-mi dau seama de starea demarorului doar uitându-mă la el și dacă bucșa de prindere este uzată sau dacă are puține perii sau ceva de genul ăsta... dar dacă nu știi asta, ți se poate întâmpla orice.
Cealaltă opțiune care îți mai rămâne este să duci demarorul la un atelier electric, unde probabil pot face trei lucruri: fie îți vor aduce un demaror reparat și îți vor percepe prețul întreg plus transport (200 €), fie vor comanda piesa defectă de la fabrică și te vor taxa pentru piesă plus manopera (și costă aproximativ la fel ca motorul reparat, între 100 € și 150 €).
Dacă sunt puțin cam excentrici, ar putea lua un motor de la casa de fier vechi și să-l repare pe al tău cu piese de demaror de la casa de fier vechi.
Cu cele mai bune gânduri și sper că nu-ți va crea prea multe probleme!