Căutare MDM

Buletin

posibilă garnitură de chiulasă?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #17032 prin manual-mecanic
Posibilă garnitură de chiulasă? Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am o întrebare despre garnitura chiulasei. După ce am înlocuit-o, am reasamblat-o și am deconectat răcitorul, am văzut niște cremă în capacul de umplere cu ulei. Am golit carterul, am apăsat presostatul și nu s-a întâmplat nimic.
Este posibil să fie condens? Uleiul și apa s-au acumulat anterior în carter. Ar mai rămâne vreun reziduu?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17259 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Posibilă garnitură de chiulasă?
Este foarte posibil să mai existe urme de ulei în motor. Ar fi o idee bună să schimbați uleiul și filtrul după câțiva kilometri parcurși. Acest lucru este valabil cu condiția să nu existe semne de supraîncălzire, bule în vasul de expansiune, o creștere a nivelului de ulei sau o îngroșare a „cremei” de pe capacul de umplere.
Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17279 prin manual-mecanic
Sunt de acord. Uleiul rezidual rămâne de obicei în îmbinarea capacului și în unele dintre pasajele de ulei. Acum, dacă ai reparat garnitura, nu ar trebui să ai nicio problemă, iar dacă temperatura nu crește, totul este în regulă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17320 prin manual-mecanic
Temperatura a fost normală, dar după un timp uleiul a început să se descompună (a ieșit ulei cremos).

În cele din urmă, defectul a fost o micro-fisură în căptușeala numărul 1
(un amestec de antigel și ulei).