Căutare MDM

Buletin

Senzor TPS Peugeot 406 HDI modificat 2000

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #16852 prin manual-mecanic
Senzor TPS Peugeot 406 HDI, model 2000 Publicat de manual-mecanica
Am o problemă cu acest senzor de cursă al celei de-a doua faze, semnal inconsistent, oare cablul pe care îl împarte cu MAF-ul afectează referința la masă și trimite un semnal prost către ECU?
Mulțumesc anticipat pentru ajutor!!!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #16864 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Senzor TPS Peugeot 406 HDI, model 2000
Adevărul e că nu cred că interferează cablul, din moment ce e doar semnalul, deci există unul sau nu există, iar ceea ce ar putea varia este că senzorul este în afara intervalelor sale originale (ce probleme prezintă mai exact?).
Ei bine, dacă nu, schimbă-l, dar ar fi mai bine dacă mi-ai putea spune exact care este problema reală ca să te pot ajuta mai bine, hehe. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #16865 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Senzor TPS Peugeot 406 HDI, model 2000
Am conectat scanerul KTS 550 și îmi spune că senzorul este în afara intervalului pe a doua pistă. Am verificat TPS-ul cu scanerul și frecvența de funcționare este stabilă. Am făcut la fel și cu testerul, cu același rezultat. Pot vedea semnalul direct pe cablajul din ECU. Accelerează brusc după 2800 rpm cu KTS-ul conectat în timp real; nu există vârfuri de tensiune în semnal conform osciloscopului. Ce părere ai despre asta? Mulțumesc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #16869 prin manual-mecanic
Verificați dacă totul este în regulă cu TP-ul, ar putea fi o incompatibilitate de semnal între debitmetru sau MAP și TP, dar țineți minte că TP-ul are trei piste de deplasare și una ar putea fi blocată, cel mai bine este să faceți testul cu un tester analog, se vede mai bine gama și nu ar trebui să aibă salturi în sus sau în jos, sau cum spuneți cu un osciloscop, uneori este doar o problemă de aer în loc de curenți. Mi s-a întâmplat cu un Ford și problema era filtrul de aer și lipsa senzorului contrar a ceea ce spunea scanerul (SPC Max).

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #16883 prin manual-mecanic
În sfârșit am reușit să rezolv problema după ce am verificat TPS-ul cu un tester analogic, măsurând mai întâi rezistența și apoi tensiunea. Nu au existat salturi în măsurători, așa că am concluzionat că TPS-ul și pistele sale sunt în stare perfectă. Am reinstalat scanerul Bosch KTS 550 și mi-a dat din nou codul „TPS a doua fază pistă în afara intervalului”. După ce am verificat linia, am întărit masa TPS și codul a dispărut. Am încercat să simulez din nou situația și nici nu a apărut defectul, nici codul nu s-a încărcat din nou. Întrebarea: „contact fals cu pinul?” sau „dându-i masă suplimentară, ECU-ul a citit mai bine TPS-ul????” Sunt nedumerit!!!!!!!!