Salut, am o mică problemă. Probabil că este o problemă minoră pentru mulți dintre voi, dar aș avea nevoie de ajutorul vostru.
Zilele trecute, roata stânga spate a Opelului meu Corsa s-a oprit brusc (slavă Domnului că mergeam încet pe o stradă de oraș; dacă s-ar fi întâmplat pe autostradă, nu știu ce s-ar fi întâmplat). S-a blocat complet, iar eu am târâit...
M-am oprit unde am putut și mi-am dat seama că atunci când am dat cu spatele, s-a slăbit, iar când am mers 3-4 metri înainte, s-a blocat complet din nou.
Am demontat capacul roții și al frânei și apoi am văzut ce s-a întâmplat... se rupsese un arc de la unul dintre saboții de frână, iar o piesă care ține regulatorul se desprinsese și ea. Sunt sigur că știți despre ce piesă vorbesc. Această piesă bloca sabotul pentru că era strivit de butuc.
Am căutat în magazinele de piese de schimb, dar nu-mi vând nici arcul, nici piesa respectivă. Toți vor să-mi vândă kitul complet preasamblat, și costă peste 120 de euro.
Saboții de frână sunt în regulă, așa că nu văd nevoia să cumpăr kitul. Ceea ce vreau sunt acele două piese, care sunt cele care sunt rupte (în plus, am schimbat cilindrii acum câteva luni și sunt noi-nouți).
Cum pot găsi acele piese? Am fost la o casă de fier vechi și nici ei nu-mi vând acele piese pentru că spun că nu pot vinde nimic legat de sistemul de frânare...
Mă enervează că trebuie să cheltuiesc atâția bani pe o prostie.
Ce pot face?
Mulțumesc.